Akcijom prikupljanja staroga papira djeca od sječe spasila 990 stabala

Najviše staroga papira po učeniku prikupila je Područna škola Pojatno

Zagrebačka županija petu godinu zaredom nagradila je škole čiji su učenici prikupili najviše staroga papira u akciji koja se provodi u suradnji s tvrtkom DS Smith Unijapapir Croatia. U školskoj godini 2016./2017. najviše staroga papira po učeniku – 118,57 kilograma, prikupila je Područna škola Pojatno.

U jastrebarskoj Područnoj školi Desinec prikupili su 26,15 kilograma po učeniku, u Osnovnoj školi Milke Trnine u Križu 17,23 kilograma, u Osnovnoj školi Ivana Perkovca u Šenkovcu 11,91 kilogram, a u Osnovnoj školi Rugvica 8,68 kilograma po učeniku.

Predstavnicima ovih pet škola župan Stjepan Kožić uručio je zaključak o dodjeli informatičke opreme – interaktivne pametne ploče, projektora, pripadajuće opreme i softvera.

Ukupno je u 26 škola, uključenih u ovu akciju, prikupljeno 49.530 kilograma staroga papira, čime je od sječe spašeno 990 stabala.

“Dok su mala, djeca upijaju najviše znanja. Stoga ovom akcijom želimo da shvate da prirodu i okoliš treba čuvati”, rekao je župan.

Svečanosti je, uz ostale, prisustvovao i gradonačelnik Jastrebarskoga Zvonimir Novosel, koji je rekao da djeca možda nisu ni svjesna kakvo su dobro djelo, sakupljanjem staroga papira, učinila za okoliš.

Školu koja je prikupila najviše papira – PŠ Pojatno, polazi 49 učenika.

“Ovo više nije projekt samo naše škole, nego i cijeloga mjesta, pa i šire. Uz učenike, u akciji sudjeluju i bake i djedovi, rodbina učenika, poznanici, a stari nam papir doniraju i lokalne firme. Mala smo škola, ali smo na ovom projektu izuzetno angažirani“, rekla je Danijela Turk Petrek, učiteljica u Područnoj školi Pojatno.