Akcijom prikupljanja staroga papira djeca od sječe spasila 990 stabala

Najviše staroga papira po učeniku prikupila je Područna škola Pojatno

0

Zagrebačka županija petu godinu zaredom nagradila je škole čiji su učenici prikupili najviše staroga papira u akciji koja se provodi u suradnji s tvrtkom DS Smith Unijapapir Croatia. U školskoj godini 2016./2017. najviše staroga papira po učeniku – 118,57 kilograma, prikupila je Područna škola Pojatno.

U jastrebarskoj Područnoj školi Desinec prikupili su 26,15 kilograma po učeniku, u Osnovnoj školi Milke Trnine u Križu 17,23 kilograma, u Osnovnoj školi Ivana Perkovca u Šenkovcu 11,91 kilogram, a u Osnovnoj školi Rugvica 8,68 kilograma po učeniku.

Predstavnicima ovih pet škola župan Stjepan Kožić uručio je zaključak o dodjeli informatičke opreme – interaktivne pametne ploče, projektora, pripadajuće opreme i softvera.

Ukupno je u 26 škola, uključenih u ovu akciju, prikupljeno 49.530 kilograma staroga papira, čime je od sječe spašeno 990 stabala.

“Dok su mala, djeca upijaju najviše znanja. Stoga ovom akcijom želimo da shvate da prirodu i okoliš treba čuvati”, rekao je župan.

Svečanosti je, uz ostale, prisustvovao i gradonačelnik Jastrebarskoga Zvonimir Novosel, koji je rekao da djeca možda nisu ni svjesna kakvo su dobro djelo, sakupljanjem staroga papira, učinila za okoliš.

Školu koja je prikupila najviše papira – PŠ Pojatno, polazi 49 učenika.

“Ovo više nije projekt samo naše škole, nego i cijeloga mjesta, pa i šire. Uz učenike, u akciji sudjeluju i bake i djedovi, rodbina učenika, poznanici, a stari nam papir doniraju i lokalne firme. Mala smo škola, ali smo na ovom projektu izuzetno angažirani“, rekla je Danijela Turk Petrek, učiteljica u Područnoj školi Pojatno.