Djela skupine mladih autora na izložbi ‘Showpiece’

U modnom sustavu showpiece zauzima posebno mjesto kao odjevni predmet koji ne egzistira nužno kao nosivi, utjelovljeni odjevni predmet, već kao slika, ideja ili koncept te kao manipulativno marketinško sredstvo

Valerija Cerovec, Karla Jurić, Marko Mišković, Lucija Mandekić i Gala Marija Vrbanić u suradnji sa Stašem Mlinarom i Legame Studiom pripremili su izložbu ‘Showpiece’. Otvorenje je u petak u 20 sati u Galeriji Galženica, a izložba tematski polazi od koncepta showpiecea kojeg autori mlađe generacije čitaju oduzimajući mu materijalnost te ga promišljaju u kontekstu virtualne stvarnosti, kao zvuk, ili pak apstrahirajući njegovo značenje kroz mediji fotografije u kojem sama fotografija postaje svojevrsni showpiece.

Foto: Galerija Galženica

“Što se događa kada se koncept showpiece premjesti iz jasnih okvira sustava mode i direktno promišlja unutar izložbenog prostora? Što koncept showpiecea znači u praksi mlađih autora koji djeluju na rubovima modnog sistema? Ako ”svako razdoblje ima svoju scenografiju” kako se ona odražava na interpretaciju showpiecea danas?”, stoji u najavi izložbe.