Poveži se s nama

Gospodarstvo

Doznajte kako povećati konkurentnost svog OPG-a

Radionice će se održati u petak, 2. ožujka

Objavljeno

Ministarstvo poljoprivrede započelo je kampanju za promociju ovogodišnjih natječaja iz Programa ruralnog razvoja 2014.-2020. za Mjeru 4 i Mjeru 6 te će održati radionice kako bi približili postupak i način prijave na natječaj.

Za potencijalne korisnike s područja Zagrebačke županije radionice će se održati u petak, 2. ožujka 2018. godine u Kino dvorani Ministarstva gospodarstva (Ulica grada Vukovara 78, Zagreb):

  • za tip operacije 4.1.1. „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ u 12:00 sati, a prijaviti se možete ovdje,
  • za tip operacije 6.2.1. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti“ u 10:00 sati, a prijaviti se možete ovdje.

Gospodarstvo

Obrtnička komora Zagreb nagradila gradonačelnika Barišića i mladu obrtnicu Viktoriju Đurašin

Objavljeno

on

Obrtnička komora Zagreb obilježila je 23. godišnjicu svog djelovanja, a tom je prilikom dodijelila i priznanja te nagrade istaknutim ljudima i institucijama koji svojim djelovanjem pomažu i unapređuju obrtništvo.

Među nagrađenima su i dvoje Goričana, gradonačelnik Dražen Barišić i frizerka Viktorija Đurašin. Zlatni krug Obrtničke komore Zagreb, priznanje za ostvarene posebne rezultate u zaštiti i promicanju obrtništva, obrtničkog obrazovanja, organiziranja sajamskih priredbi, modnih revija te raznih drugih aktivnosti, tako je otišlo u ruke gradonačelnika Barišića, koji je tom prilikom kazao:”To nam je poticaj da u našim mjerama budemo još ustrajniji, a sve u cilju daljnjeg razvoja obrtništva našega grada.”

Viktoriju Đurašin Obrtnička komora Zagreb nagradila je nagradom Mlada obrtnica, koja se dodjeljuje za budući doprinos u razvoju obrtničkog komorskog sustava i obrtništva u cjelini, za obrtnike početnike do 35. godine života.

Također, nagradu je dobio i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, a radi se o priznanju Manduševac za uspješnu suradnju i izniman doprinos u zaštiti, unapređenju, promidžbi i razvoju obrtništva.

Foto: Obrtnička komora Zagreb

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Saznajte koji su poticaji u ovoj godini dostupni obrtima, malim i srednjim poduzetnicima

Objavljeno

on

Gradski Upravni odjel za poduzetništvo, investicije i fondove EU poziva na predstavljanje Programa poticaja za obrte, male i srednje poduzetnike u 2018. godini. Prezentaciji će se pridružiti djelatnici HZZ-a te predstaviti svoje mjere poticaja za zapošljavanje, kao i djelatnici Razvojne agencije Grada Velika Gorica – VE-GO-RA koji će okupljene informirati o dostupnim natječajima za poduzetnike iz fondova EU.

Prezentacija će se održati 22. ožujka u 10 sati, na adresi Šetalište Franje Lučića 15 u Velikoj Gorici.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Gorički vinogradari i vinari učili o sadnji, gnojidbi i rezidbi vinove loze

Dipl. ing. agronomije Zdenko Ivanković održao je predavanje o rezidbi, a prisutnima je pokazao i praktičnu rezidbu

Objavljeno

on

Gorički vinogradari i vinari proteklog četvrtka okupili su se na prvom ovogodišnjem stručno-edukativno predavanju o sadnji, gnojidbi i rezidbi vinove loze. Dipl. ing. agronomije Zdenko Ivanković održao je predavanje o rezidbi, a prisutnima je pokazao i praktičnu rezidbu te odgovarao na mnogobrojna pitanja o sadnji i gnojidbi vinograda. Prehrambeni tehnolog-mikrobiolog Robert Slezak govorio je o Mikorizi i prihrani vinove loze.

Foto: Udruga Grozd

Predavanju u vinogradu obitelji Mikulčić u Kostanjevcu prisustvovalo je 50-tak vinogradara.

Foto: Udruga Grozd

Nastavi čitatiReporter

Izdvojeno