Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO Gradonačelnik Barišić sa suradnicima obišao gradska gradilišta

Grad poziva grafitere i ostale umjetnike da oslikaju garaže na parkiralištu iza Robne kuće i tako uljepšaju taj dio Gorice

Objavljeno

Gradonačelnik Dražen Barišić sa suradnicima je danas obišao gradilište na Zadarskoj ulici gdje je u tijeku asfaltiranje, gradilište u Ulici Stjepana Tomaševića gdje Gradsko stambeno gospodarstvo obnavlja zgradu iz 1972. godine te parkiralište iza Robne kuće.

“Zadarska ulica nakon 40 godina, koliko je staro naselje Podbrežnica, dobit će novi, potpuno uređeni kolnik. Ta ulica je žila kucavica ovog naselja i time ćemo omogućiti našim sugrađanima siguran i ljepši prolazak po njoj”, rekao je gradonačelnik Barišić i dodao kako  uređenje Podberžnice neće stati na ovome. Naime, Grad u tom naselju, za njegovih 1.900 stanovnika, planira napraviti nove urbane vrtove te izgraditi kombinirano igralište.

09.03.2017. Velika Gorica – Gradonačelnik Dražen Barišić sa suradnicima je obišao gradska gradilišta. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Glavna ulica u Podbrežnici gdje je, uostalom, i stajalište školskog autobusa te vrtić, za dva tjedna, koliko će radovi trajati, dobit će novi asfalt. Radovi na oko 450 metara prometnice vrijedni su 650 tisuća kuna.

“Nas uvijek veseli kad se uređuju ulice, dječja igrališta i postavljaju klupe jer je to na korist naših susjeda i prijatelja u gradskoj četvrti. Podbrežnica je najveći kvart u našoj gradskoj četvrti i do prije oko pet godina bilo je zanemarivano”, istaknuo je Ivica Kolarec, predsjednik Gradske četvrti Miljenko Granić.

09.03.2017. Velika Gorica – Gradonačelnik Dražen Barišić sa suradnicima je obišao gradska gradilišta. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Zgrada u Tomaševićevoj ulici do 1. svibnja dobit će novu fasadu i stolariju čime će postati energetski učinkovita.

“Mi smo jako zadovoljni tijekom radova i budućom visinom pričuve. Ona će za fasadu biti 5,37 kuna po kvadratnom metru, a za one koji još ugrađuju prozore na kredit pričuva će biti još za 1,73 kune veća. Nije 10 kuna kako neki govore”, kazao je Juraj Brčić, stanar zgrade u Tomaševićevoj ulici.

09.03.2017. Velika Gorica – Gradonačelnik Dražen Barišić sa suradnicima je obišao gradska gradilišta. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

“Ova zgrada će imati 76 posto uštede za grijanje i hlađenje. U njoj se nalazi 20 stanova, investicija je vrijedna 900 tisuća kuna, a 40 posto sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost”, objasnio je direktor Gradskog stambenog gospodarstva Velika Gorica Tomislav Landeka i dodao kako će sve zgrade u naselju ‘8. mart’ i nakon obnove imati istu boju fasada kakvu su originalno imale.

“Izuzetno smo zadovoljni tempom i kvalitetom radova. To je jedna od šest zgrada iz prošlogodišnjeg natječaja i nadamo se ciklusu koji će započeti iduće godine i bit će po obimu najveći u Republici Hrvatskoj”, kazao je Barišić i najavio planove za ovaj dio Gorice. Osim bazena i novog vrtića, koji su već u izgradnji, plan je i renovirati ulice te iseliti ZET-ovu garažu čiji prostor će time osloboditi za neku novu namjenu.

09.03.2017. Velika Gorica – Gradonačelnik Dražen Barišić sa suradnicima je obišao gradska gradilišta. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Radovi na parkiralištu u centru grada već su pri kraju. Za obnovu prostora sa 70 parkirnih mjesta Grad je izdvojio 340 tisuća kuna, a prostor oko parkirališta još će se po nečemu promijeniti.

“Napravit ćemo novo, komotnije i sigurnije parkiralište, a ono će biti otvoreno u ponedjeljak. Osim toga, uredit ćemo ovaj prostor i označiti prigodnim spomen-obilježjem da je ovdje nekad bilo nogometno igralište. Pozivamo zato i grafitere ili bilo koga drugog u našem gradu tko je zainteresiran da se izrazi i uljepša leđa ovih garaža da nam se javi. Grad će sve organizirati i financirati. Tako ćemo imati i bolju atmosferu na parkiralištu”, rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

 

 

Gospodarstvo

Otvoren 3. Zagrebački obrtnički sajam, na jednome mjestu možete upoznati čak 40 obrtničkih zanimanja

Joombossovci će uživo objavljivati videe, objave na društvenim mrežama, družiti se s pojstiteljima, slikati i davati autograme

Objavljeno

on

Obrtnici iz grada Zagreba i Zagrebačke županije te učenici strukovnih škola do petka će na Zagrebačkom velesajmu predstavljati različita obrtnička zanimanja, od proizvodnih, tradicijskih, građevinskih, uslužnih do intelektualnih djelatnosti. Mnogi sedmaši i osmaši na taj će način moći lakše izabrati svoje buduće zanimanje. Treći zagrebački obrtnički sajam danas su otvorili predsjednik Obrtničke komore Zagreb dr. sc. Mirza Šabić, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić te pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo Mirka Jozić.

Mirza Šabić, predsjednik OKZ-a

„Ove godine predstavljamo 40 obrtničkih zanimanja, a prema najavama, sajam će obići preko 5000 učenika. Želimo u njima pobuditi žar za obrtništvom kako bi se upisali u strukovne škole. Nije sporno, neka nakon srednje škole upišu i studij, ali bitno je da po završetku srednjoškolskog obrazovanja imaju zanimanje koje garantira ‘kruh u rukama’. Ovim sajmom spojili smo djecu, njihove roditelje, politiku, škole, stavili smo glave skupa, pokazali smo da se može i da smo na pravom putu, istaknuo je Mirza Šabić, dodavši kako je trenutačno najveća potreba za zanimanjima građevinske struke.

Otvorenju sajma, ispred Županije prisustvovali su župan Stjepan Kožić i predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan.

„Ovakvim okupljanjem, prije svega, dajemo šansu obrtnicima da pokažu djeci što znači biti majstor i što iza toga slijedi. U srednjim strukovnim školama đaka je sve manje, postoje praznine po pojedinim zanimanjima pa ovakvim sajmovima želimo pokazati djeci da je dobro upisati strukovno zanimanje, koje garantira zapošljavanje. Učenicima želim poručiti da ne bježe od obrtničkog zanimanja, da preko njega svoju budućnost mogu planirati na način da imaju siguran posao“, rekao je Kožić.

Učenici Strukovne škole Velika Gorica

Uz prezentacije obrtničkih zanimanja, na sajmu će se održavati i modne revije učenika Škole za modu i dizajn, “nadmetanje”- natjecanje učenika cvjećara Poljoprivredne škole i natjecanje Obrtne zbornice Krško i Školskog centra Krško-Sevnica u izradi makete rasvjete. Novitete u frizerskoj struci prezentirat će svetski poznati frizeri Elvir Bajria iz Sarajeva, Bosna i Hercegovina uz reviju učenica frizera Obrtničke škole za osobne usluge iz Zagreba, Vladimir Vergaš iz Beograda, Srbija uz reviju učenica frizera Srednja škole „Dragutina Stražimira“ iz Svetog Ivana Zeline te Amir Bečirević iz Zagreba uz reviju frizera Srednje strukovne škole Samobor.

Kroz sva tri dana na sajmu će biti i Joombossovci koji će uživo objavljivati videe, objave na društvenim mrežama, družiti se s pojstiteljima, slikati i davati autograme. Dennis Domian na sajam dolazi 25. travnja, Filip Dejanović Sikrt na sajmu će biti 26. travnja, dok će ih 27. travnja na sajmu dočekati Gloria Berger Berga.

Sajam u organizaciji Obrtničke komore Zagreb, Grada Zagreba i Zagrebačke županije možete posjetiti do 27. travnja u paviljonu 7/7a Zagrebačkog Velesajma.

Galerija fotografija:

Nastavi čitati

HOTNEWS

FOTO VIJEST Oštrinu vida mjerili u Tehničkom muzeju

Posjetitelje su besplatno savjetovali

Objavljeno

on

Studenti stručnog studija ‘Očna optika’ Veleučilišta Velika Gorica sudjelovali su na Festivalu znanosti u Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“ u Zagrebu, u suradnji s Tiflološkim muzejom koji se bavi problematikom osoba s invaliditetom, osobito onima oštećena vida. Mnoštvu posjetitelja mjerili su oštrinu vida i besplatno ih savjetovali.

“Ovo je bila odlična suradnja Veleučilišta Velika Gorica s Tiflološkim muzejom u Zagrebu. Nadamo se da se vidimo i dogodine na novoj radionici Festivala znanosti zajedno s našim studentima”, kažu iz Veleučilišta.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Nastavlja se pad nezaposlenosti

Prema podacima HZZ-a u ožujku je posao pronašlo 138 osoba

Objavljeno

on

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na goričkom području prošli mjesec zabilježen je pad nezaposlenosti od 6,3 posto u odnosu na veljaču i 25,4 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Krajem ožujka u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na području Velike Gorice bilo je 1.316 nezaposlenih osoba.

U ožujku je zaposleno 138 osoba, najtraženiji su bili prodavači, konobari, skladištari, ekonomisti, administrativni službenici, čistači, sobari i radnici na proizvodnoj liniji. Otvorilo se 241 slobodno radno mjesto. Poslodavci su tražili 25 prodavača, 19 konobara, 11 autolimara, 10 čistačica te isto toliko sobarica i odgojiteljica predškolske djece.

Nastavi čitati


ReporterIzdvojeno