Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO Hattrick Ivice Berkovića u derbiju lige

Susret označen kao derbi lige iznenađujuće je riješen u početnih 8 minuta

Objavljeno

Utakmice 8. kola Malonogometne lige Turopolja i Posavine odigrane su jučer na travnatom igralištu u Turopolju, a u rasporedu je bio sudar dvije vodeće momčadi Kuča i Turopolja. Susret označen kao derbi lige iznenađujuće je riješen u početnih 8 minuta, tako što je malonogometni majstor Ivo Berković tri puta pogodio mrežu vratara Kompesa. Turopolje se našlo u šokantnoj situaciji (”šta nas snađe!?”), Andreas Šejić i društvo su samo statirali, a Pero Milatović je četvrtim pogotkom okončao prvo poluvrijeme. U drugom dijelu Šejić je ipak uspio pokrenuti svoju ekipu i s dva pogotka ublažiti poraz, koji je mogao biti katastrofalan da suparnik nije promašio ‘traktor’ zicera.

Lazina Čička je jednim pogotkom Martina Žugaja slomila otpor Drnka, zaobišla Turopolje i sada je na drugom mjestu. Susret Novog Čiča i Bukevja imao je normalan tijek do posljednje minute prvog poluvremena kada je posve ishitrena sudačka odluka (isključenje na dvije minute) izazvala burne reakcije u redovima Novočičana. U nastavku u naelektriziranoj atmosferi Bukevje se puno bolje snašlo i pogocima Ivana Šestoka i Igora Vrbana zabilježilo pobjedu i skok na 4. mjesto.

15.07.2017. Turopolje – 3. Malonogometna liga Turopolja i Posavine. Foto: David Jolić/Cityportal.hr

U drugom dijelu lige momčad Orla puno bolje igra i pobjeđuje, uglavnom u režiji Alena Breščakovića. Nova žrtva probuđenih ”orlova” za treću pobjedu u posljednje četiri utakmice bila je Ribnica, koja je trećim porazom skliznula na 5. mjesto. Gornje Podotočje je nakon četiri pobjede u nizu poraženo u srazu s Poljanom Čičkom tragikomičnim pogotkom u završnici susreta. Strmec Bukevski je glatko pobijedio Donje Podotočje, u redovima pobjednika najzapaženiji Čukelj. S dva pogotka Kajinića Jagodno je zabilježilo drugu uzastopnu pobjedu i pomaklo se prema sredini poretka.

Rezultati 8. kola (Turopolje, 15.07.2017.): Ribnica – Orle 1:5 (Britvec / A. Breščaković 2, D. Kučan 2, Vranek), Lazina Čička – Drnek 1:0 (Martin Žugaj), Gornje Podotočje – Poljana Čička 1:2 (T. Mirenić / Rezek, Sugnetić), Novo Čiče – Bukevje 1:4 (B. Filipović / I.Vrban 2, Šestok 2), Strmec Bukevski – Donje Podotočje 3:0 (Čukelj, N. Celčić, T. Filipović), Kuče – Turopolje 4:2 (I. Berković 3, Milatović / M.Anđelić, Šejić), Veleševec – Jagodno 1:2 (/ Kajinić 2).

Redoslijed: 1. Kuče 24 (8 8 0 0 34:5), 2. Lazina Čička 17 (8 5 2 1 14:5), 3. Turopolje 16 (8 5 1 2 24:12), 4. Bukevje 14 (8 4 2 2 14:11), 5. Ribnica 13 (8 4 1 3 26:16), 6. Gornje Podotočje 13 (8 4 1 3 19:14), 7. Strmec Bukevski 12 (8 3 3 2 13:15), 8. Novo Čiče 11 (8 3 2 3 12:7), 9. Orle 10 (8 3 1 4 14:10), 10. Poljana Čička 9 (8 3 0 5 9:15), 11. Jagodno 9 (8 2 3 3 8:14), 12. Drnek 7 (8 2 1 5 7:22), 13. Donje Podotočje 3 (8 1 0 7 3:30), 14. Veleševec 1 (8 0 1 7 5:26).

Galerija fotografija

HOTNEWS

Spajate slobodne dane i krećete na put? Evo što vas očekuje ovog produženog prvosvibanjskog vikenda

Na vrijeme pročitajte prometnu prognozu

Objavljeno

on

Produženi prvosvibanjski vikend mnogi će građani odlučiti provesti izvan svojih domova, a njegov početak i završetak obilježit će pojačan promet na svim prometnicama u Hrvatskoj, kao i iz smjera zapadnoeuropskih država prema Hrvatskoj i dalje prema Bosni i Hercegovini i Srbiji. U HAK-u zbog toga očekuju povremene zastoje na graničnim prijelazima sa Slovenijom (Bregana, Macelj, Pasjak, Rupa, Kaštel), Srbijom(Bajakovo), te Bosnom i Hercegovinom (Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška i Metković).

Pojačanog prometa bit će već u petak, 27. travnja u poslijepodnevnim satima na gradskim prometnicama, kao i na graničnim prijelazima sa Slovenijom kao i tijekom subote, 28. travnja u prijepodnevnim satima. Najveće gužve se očekuju na:

  1. A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora te
  2. A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka sa značajnim gužvama na zagrebačkoj obilaznici koja je dio te autoceste,
  3. A2 Zagreb-Macelj i A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba.

Gužvi će biti i na Ličkoj magistrali (DC1), Jadranskoj magistrali (DC8) kao i na prilazima turističkih središta duž obale, s posebnim naglaskom na Istri i Dalmaciji.

Osim poteškoća na graničnim prijelazima, trajektna pristaništa također bit će mjesta gdje se očekuje pojačan promet. Osobito na sjevernom Jadranu, u pristaništima Brestova, Valbiska, Stinica i Prizna te u lukama u Zadru i Splitu.

Budući da se proljetni period koristi za radove na cestama, zbog velikog broja radova na pojedinim dionicama autocesta i državnih cesta mogući su zastoji. Radi što bolje protočnosti prometa s autocesta će biti uklonjen velik dio privremenih prometnih signalizacija, no zbog opsega poslova ostat će privremene signalizacije na pojedinim dionicama.

Glavnina pojačanog prometa u povratku s produženog vikenda bit će tijekom utorka, 1. svibnja osobito u poslijepodnevnim i večernjim satima zbog čega bi moglo biti čekanja na izlasku s autocesta na naplatnim postajama Lučko (A1 Zagreb-Split-Ploče), Zagreb-Istok (A3 Bregana-Lipovac) i Trakošćan (A2 Zagreb-Macelj).

Gužvi i čekanja bit će na ulasku u Hrvatsku na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom (Slavonski Brod, Županja, Ličko Petrovo Selo, Maljevac) i sa Srbijom (Bajakovo, Tovarnik). Na izlasku iz zemlje gužvi bi moglo biti na graničnim prijelazima sa Slovenijom: Rupa, Pasjak, Kaštel, Bregana i Macelj. U Sloveniji je praznik i u srijedu2. svibnja kada se također očekuje pojačan promet, osobito na cestama u Istri i sjevernom Jadranu te na graničnim prijelazima.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Policijska akcija pokazala da mnogi vozači ne koriste sigurnosni pojas

Do tragedija najčešće dolazi prilikom prevrtanja vozila

Objavljeno

on

Velikogorička policija javlja kako su danas od 7 do 15 sati provodili akciju ‘Pojas, mobitel i dječje sjedalice‘, u kojoj su kaznili čak 34 vozača i putnika jer nisu bili vezani sigurnosnim pojasom. Ističu kako pojas može spasiti život u prometnoj nesreći, osobito u slučaju prevrtanja vozila, kada često dolazi do ispadanja nevezanih vozača ili putnika.

Također, u današnjoj akciji zatekli su i kaznili troje vozača koji su razgovarali mobitelom za vrijeme vožnje.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren natječaj za vrtne parcele u Podbrežnici

Parcele se nalaze u Zadarskoj i Sinjskoj ulici

Objavljeno

on

Grad Velika Gorica raspisao je natječaj za dodjelu vrtnih parcela na korištenje. Parcele se nalaze u Podbrežnici, na kraju Zadarske ulice i na kraju Sinjske ulice. Dodjeljuju se na dvije godine bez naknade, s mogućnošću produljenja korištenja pod uvjetom da se korisnici prema istima odnose pažnjom dobrog gospodara.

Pravo podnošenja zahtjeva za davanje na korištenje vrtne parcele ima osoba s prebivalištem na području Grada Velike Gorice koja nema u vlasništvu, suvlasništvu, zakupu ili na korištenju drugo obradivo zemljište. Zahtjev za davanje na korištenje vrtne parcele može podnijeti samo jedan član zajedničkog kućanstva.

Više informacija možete pronaći ovdje.

Nastavi čitati


ReporterIzdvojeno