Poveži se s nama

CityLIGHTS

FOTO HVIDR-a kup stigao do 1/8 finala (seniori) i 1/4 finala (veterani)

Objavljeno

Na malonogometnom turniru ’26. HVIDR-a Kup 2018′ jučer, 6. natjecateljskog dana, odigrano je 6 susreta u seniorskoj i dva u veteranskoj konkurenciji. Centroplinomont je minimalno pobijedio pomalo umornu momčad iz Samobora, a ekipa Đido Mova bila je laki plijen za momčad Odre zahvaljujući četverostrukom strijelcu Filipu Luteru. Night Club Pulse iz Zagreba bio je vrlo uvjerljiv protiv Night Bara iz Šiljakovine, njihov najbolji igrač bio je Postružin s tri pogotka, a u drugom poluvremenu su se poigravali sa suparnikom. Stari Grad Lukavec je u prvom poluvremenu primio pogodak kardinalnom pogreškom pred svojim vratima, ali je u drugom dijelu izjednačio autogolom te povećanim ritmom i s tri gola slomio suparnika. CB Ledeni i SC Flegar su prolazak u 1/8 finala izborili boljim izvođenjem udaraca sa 7m.

Na turniru su utorak (09.01.) i srijeda (10.01.) slobodni dani, nastavak je u četvrtak (11. siječnja, početak u 18 sati) kada se igraju tri veteranske utakmice (1/4 finale) i tri utakmice seniora (1/8 finala).

Galerija fotografija

  1. HVIDR-a Kup 2018. – 6. dan (08.01.2018.)

Seniori

CENTROPLINOMONT DUBEC UTD – DOM ZA STARIJE SV. HELENA SAMOBOR 1:0 (Hajdi),

ODRA – ĐIDO MOVA 4:0 (Filip Luter 4),

OZIRIS BAR – CB LEDENI 1:1 (Kušan, Starčević), 1:3 – 7m,

RESTORAN LOBBY – SC FLEGAR 0:0, 1:3 – 7m,

NIGHT CLUB PULSE ZG – NIGHT BAR BOROVI ŠILJAKOVINA IZLETIŠTE KLJUČIĆ BRDO 5:1 (Postružin 3, Alghol 2 / Dumbović),

STARI GRAD LUKAVEC – BOLE I PRIJATELJI 4:1 (Filipović-ag, I.Huzjak, I.Hladni, Augustić / Golubić).

Veterani

UDVDR OGRANAK VELIKA GORICA – SU LEKENIK 3:1,

MB FRIGO GRUPA – PIZZERIAS TONI SV. KLARA 7:1.

CityLIGHTS

FOTO Šahistice OŠ Vukovina državne prvakinje!

Objavljeno

on

Djevojčice Osnovne škole Vukovina Marta Trgovac, Mira Trgovac, Dora Jazbec, Ivana Kirin i Lora Brajković osvojile su danas Državno prvenstvo Školskih sportskih društava (ŠSD) u šahu održano u Poreču u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza. Natjecalo se 6 ŠSD-a, igrano je na 4 ploče, vrijeme za razmišljanje 25 +5 – rapid. Djevojčice iz ŠSD-a Vučko bile su ekstra klasa, dobile su svih pet mečeva i premoćno postale državne prvakinje. Pojedinačno su najbolje bile sestre Trgovac koje su na prve dvije ploče riješile sve partije (10 bodova) u svoju korist, Kirin je osvojila 4.5 boda, Jazbec 2.5, a Brajković je bila pričuva i fotografirala je trijumf svojih frendica. Veliki uspjeh prvakinje su proslavile skokom u hotelski bazen u punoj sportskoj opremi, i tako nekoliko puta.

Predsjednik Šahovskog kluba Polet Zlatko Rožić bio je u pratnji prvakinja, a na prvenstvu je obnašao funkciju suca.

Galerija fotografija

Rezultati  ŠSD Maruševec (Maruševec) – ŠSD Vučko (Vukovina) 0.5:3.5; ŠSD Vučko – ŠSD Tomislav (Našice) 3:1; ŠSD Soline (Jelsa) – ŠSD Vučko 0:4; ŠSD Odra (Zagreb) – ŠSD Vučko 1.5:2.5; ŠSD Vučko – ŠSD Veli Vrh (Pula) 4:0.

Poredak  1. ŠSD Vučko 10 meč bodova, 17.0 pojedinačnih bodova (5 5 0 0 ), 2. ŠSD Tomislav 8, 14.5 (5 4 0 1), 3. ŠSD Maruševec 4, 9.0 (55 1 2 2), 4. ŠSD Odra 3, 7.0 (5 1 1 3), 5. ŠSD Veli Vrh 3, 6.0 (5 1 1 3), 6. ŠSD Soline 2, 6.5 (5 0 2 3).

Pojedinačno (od 1. do 4. ploče)  Marta Trgovac 5 bodova, Mira Trgovac 5 bodova, Dora Jazbec 2.5 boda, Ivana Kirin 4.5 boda.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO Krijes i koncert: efektan završetak Turopoljskog Jurjeva

Objavljeno

on

Ovogodišnje Turopoljsko Jurjevo započelo je u 10 sati na prostoru kod starog grada Lukavca ‘Izložbom konja i kočija’ i ‘2. svjetskim prvenstvom u pripremanju kotlovine’, nastavljeno je cjelodnevnim kulturno-umjetničkim i društvenim programom (dječje radionice, seoske igre, folklorni program, sajam domaćih proizvoda, vožnja kočijama, kamp izviđača Tur, smotra povijesnih postrojbi), a završeno paljenjem jurjevskog krijesa i koncertom Miroslava Škore (uvodni dio koncerta u velikom šatoru odradila je Grupa Harmonija).

Paljenje krijesa (20 sati) pokazuje se iz godine u godinu kao efektan završetak Jurjeva u Lukavec gradu i svi koji su nazočni na prostoru kod kaštela s nestrpljenjem očekuju trenutak kada će pripadnik povijesne postrojbe Turopoljskog banderija zapaliti drvenu piramidu koju su složili seniori Turopoljske udruge skauta Tur. Tako je bilo i sinoć, najmlađi su s ushićenjem pratili cijeli ceremonijal paljenja krijesa i nisu se razilazili sve dok vatra nije izgubila svoju moć.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO Lazina Čička pripremila najbolju kotlovinu na Turopoljskom Jurjevu

Objavljeno

on

Blagdan sv. Jurja, Jurjevo, s posebnim se štovanjem slavi u Turopolju, a ove godine organizirano je 26. izdanje ove manifestacije. Danas je na prostoru kod starog grada Lukavca Turopoljsko Jurjevo otvoreno izložbom konja i kočija u 10 sati u organizaciji Udruge uzgajivača konja Hrvatski posavec ”Turopolje”, a u isto vrijeme startalo je i ‘2. svjetsko prvenstvo u pripremanju kotlovine’ u organizaciji Rotary Cluba Velika Gorica.

Za naslov najboljeg u pripremanju kotlovine natjecalo se 16 ekipa, a sve kotlovine kušao je i ocjenjivao majstor kulinarstva Špiček iliti ‘gospodin iz Jablanovca’, kako ga je nazvao voditelj programa Mirko Fodor. Majstor Špiček pohvalio je sve proizvode, podijelio je nekoliko savjeta da bi finalni proizvodi bili ubuduće još bolji i onda obznanio tri prvoplasirana. Pobjednik u pripremanju kotlovine je DVD Lazina Čička, na drugo mjesto se plasirala ekipa Harmice, a brončano odličje uručeno je mladim rotarijancima, ekipi Rotaract Club Velika Gorica.

Nakon Turopoljskog ručka nastavljen je cjelodnevni kulturno-umjetnički program koji će u večernjim satima biti obilježen velikim jurjevskim krijesom i koncertom Miroslava Škore.

Galerija fotografija

Nastavi čitati


ReporterIzdvojeno