Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO Posjetitelje igrom, pjesmom i plesom proveli kroz Hrvatsku

Mladi folkloraši prikazali običaje Brodskog Posavlja, Turopolja, Međimurja, otoka Murtera i Hvara, Zagorja, Podravine i Moslavine

Objavljeno

Dom kulture Buševec jučer je ugostio Koncert dječjih plesnih skupina Ogranka Seljačke sloge Buševec. Tri dječje grupe provele su posjetitelje igrom, pjesmom i plesom kroz Hrvatsku. Mladi folkloraši pokazali običaje Brodskog Posavlja, Turopolja, Međimurja, otoka Murtera i Hvara, Zagorja, Podravine i Moslavine.

04.06.2017. Buševec – Koncert dječjih plesnih skupina Ogranka Seljačke sloge Buševec. Foto: Tomislav Paulić

„To su djeca starosti od 4 do 13 godina. Ovo je već naš treći koncert zaredom i svake godine nastojimo izvesti neku novu točku. Ove godine imali smo ih nešto više“, otkrila nam je voditeljica dječjih plesnih skupina Maja Kovačević.

04.06.2017. Buševec – Koncert dječjih plesnih skupina Ogranka Seljačke sloge Buševec. Foto: Tomislav Paulić

Gledalište je bilo ispunjeno do posljednjeg mjesta, a iza pozornice tijekom nastupa vladala je prava strka.

„Tijekom koncerta izvođači su se morali više puta presvlačiti. Točke idu jedna za drugom i morali smo voditi računa da svi lijepi i uredni izađu na pozornicu. Tu su nam pomogli cure i dečki iz starije grupe. U roku od 10 minuta trebalo je kompletno presvući cijelu grupu“, dodala je Kovačević.

04.06.2017. Buševec – Koncert dječjih plesnih skupina Ogranka Seljačke sloge Buševec. Foto: Tomislav Paulić

Rad s mladima izuzetno je važno za Ogranak pa tako osim Maje s njima radi još nekoliko voditelja. Bojan Pogrmilović zadužen je za vokalni dio, za tamburaški Zoran Jakunić, a s najmlađom grupom radi i Petra Medved.

Galerija fotografija

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 23. ožujka 2018.

‘A sada ćete ući u našu malu obiteljsku kuhinju, u kojoj pripremamo prava domaća turopoljska jela. Pogledajte video!’

Objavljeno

on

Nastavi čitati

HOTNEWS

Park dr. Franje Tuđmana bit će sat vremena u mraku

Akciji se pridružuju brojni svjetski gradovi

Objavljeno

on

Velika Gorica pridružit će se sutra akciji “Sat za planet Zemlju”, koju diljem svijeta već 12 godina zaredom organizira svjetska neovisna organizacija za zaštitu prirode WWF (World Wide Fund). Inicijativi da svi ljudi 24. ožujka u 20.30 sati isključe svjetla na jedan sat s ciljem podizanja svijesti o klimatskim promjenama, prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i ekološkim problemima općenito, Velika Gorica će se pridružiti  gašenjem svjetala u Parku dr. Franje Tuđmana.

Nastavi čitati

Crna kronika

U Dobrilinoj pronađeno mrtvo tijelo muškarca

Očevidom nisu pronađeni tragovi koji bi ukazivali da je smrt uslijedila kao posljedica kaznenog djela

Objavljeno

on

Jučer oko 22 sata u Ulici Dr. Jurja Dobrile policijski službenici su na parkiralištu u osobnom automobilu pronašli mrtvo tijelo 47-godišnjaka. Očevidom nisu pronađeni tragovi koji bi ukazivali da je smrt uslijedila kao posljedica kaznenog djela. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Zagreb.

Nastavi čitatiReporter

Izdvojeno