Poveži se s nama

CityLIGHTS

FOTO Svi favoriti u obje konkurencije prošli dalje

Objavljeno

Malonogometni turnir ’26. HVIDR-a Kup 2018′ nakon dva slobodna dana nastavljen je jučer s 4 utakmice seniora (1/8 finala) i 3 utakmice veteranskih momčadi (1/4 finala). Svi favoriti u obje konkurencije izborili su prolazak u nastavak natjecanja, neki vrlo uvjerljivo, a u dvije utakmice pobjednici su dobiveni nakon izvođenja udaraca sa 7m.

CB Li La je dosta dugo lomio otpor suparnika, a pogodak odluke postigao je Korab Morina iz akcije dogovorene u time outu. Ritz Club je došao u vodstvo ranim pogotkom Mlinarića, rezultat je vratio u ravnotežu Bošnjak, a u dodatnom raspucavanju sa 7m Šikić je silovitim udarcima odveo svoju momčad u 1/4 finala. U posljednjoj utakmici večeri (22:15) Staklo Matić Absolute Bar je dosta lako prošao Stari Grad Lukavec, put prema visokoj pobjedi naznačio je Mostarlić u 5. minuti pogotkom iz solo akcije. Definitivni slom Lukavca uslijedio je u završnici prvog poluvremena kada su u samo dvije minute Matković (12.) i Grdić (13.) prednost povisili na 3:0. Drugo poluvrijeme proteklo je u bezuspješnom nastojanju Lukavčana da ublaže poraz, da bi neposredno pred kraj Grdić svojim drugim pogotkom postavio konačni rezultat.

Danas su na rasporedu 4 seniorske utakmice (1/8 finala) i jedna u konkurenciji veterana (1/4 finala), početak je u 17:30 sati.

Galerija fotografija

  1. HVIDR-a Kup 2018. – 7. dan (11.01.2018.)

Seniori, 1/8 finala
GRADUS – MNK KOBILJAK 2:0 (Kolić, Hasanović),
SU PEŠČENICA CB BUM – CBF PRESTIGE TUPEK AUTO 2:5 (Raković, Milatović / Grgić 4, Majić),
RITZ CLUB ZAGREB – SC FLEGAR 1:1 (Mlinarić / Bošnjak), 6:5 – 7m,

STARI GRAD LUKAVEC – STAKLO MATIĆ ABSOLUTE BAR 0:4 (Grdić 2, Mostarlić, Matković).

Veterani, 1/4 finala

CB IVAC PRENOČIŠTE IKAR – SC FLEGAR SPLAT TEPE 1:1 (Štulec / Vincek), 3:4 – 7m,
CB LI LA – POLAGANO NAPRIJED 1:0 (Ko. Morina),

DC GRZELA FUTURA DENTAL – MB FRIGO GRUPA 5:1 (Ž. Šimić 3, Jovanovski, Ceboci / Popović-ag).

RASPORED za petak, 12.01.2018.

Seniori (1/8 finala)

17:30 CENTROPLINOMONT DUBEC UTD – CIBU GRAF VG SUBTERA,
19:10 POLIESTER BRAJDIĆ – CB KOD ROJCA,
20:00 GORENC TRANSPORTI BETON BLATO – NIGHT CLUB PULSE ZAGREB,
20:50 O D R A – CB LEDENI.

Veterani (1/4 finala)

18:20 UDVDR OGRANAK VELIKA GORICA – CB KOVA & CB HAPPYNESS.

CityLIGHTS

VIDEO Daniel Rotich Chebolei srušio rekord Turopoljske trke

Ove godine prijavilo se više od 500 natjecatelja

Objavljeno

on

Turopoljska utrka ove godine okupila je rekordan broj natjecatelja, prijavilo se više od 500 sudionika iz devet zemalja. Sunčano i prohladno vrijeme privuklo je i veliki broj navijača, a vrhunac dana bio je odličan rezultata Daniela Roticha Cheboleija koji je dionicu polumaratona otrčao za sat i dvije minute. Kenijac je srušio rekord staze i ostavio ostatak konkurencije 2 kilometra iza sebe. Kako je to danas izgledalo pogledajte u video prilogu.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO Obilježen Dan narcisa

Goričani podržali humanitarnu akciju

Objavljeno

on

Brojni Goričani jutros su kupovinom buketa podržali humanitarnu akciju Dan narcisa. Organizirala ju je Udruga edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije, a sva prikupljena sredstva bit će usmjerena u rad na prevenciji ove opake bolesti.

„Najveći dio tih sredstava bit će uložen u ultrazvučna snimanja i pretrage, a jedan dio utrošit ćemo za rad Udruge“, rekla je Đurđa Dehin, predsjednica Udruge.

Rano otkrivanje simptoma iznimno je važno za uspješnu borbu protiv raka dojke.

„Tijekom Dana otvorenih vrata 16.travnja, organiziramo besplatno mamografsko snimanje za žene starosti između 40 i 50 godina, koje su se prijavile. Ako se javi još žena organizirat ćemo još jedno snimanje, neka se slobodno jave u našu Udrugu“, dodala je Dehin.

U Hrvatskoj se godišnje 2500 žena suoči s dijagnozom smrtonosne bolesti karcinoma dojke, a stopa smrtnosti među najvišima je u Europi. Upravo zato važno je osvijestiti društvo o važnosti preventivnih pregleda i samopregleda žena kako bi se smrtnost od raka dojke smanjila na najmanju moguću mjeru.

„Iznimno je važno upoznati sve žene s mogućnošću edukacije koje provodi ova Udruga, jednako tako i s besplatnim monografskim pregledima. Znamo da se pravovremenim i ranim otkrivanjem ove opake bolesti postižu vrlo dobri rezultati u liječenju. Županija je nabavila jedan mamograf koji se nalazi u Domu zdravlja i na kojem se provode besplatni preventivni pregledi“, objasnila je Nadica Žužak, zamjenica župana Zagrebačke županije.

Jedno od najvažnijih oružja u toj borbi zasigurno je samopregled, a glavni cilj Udruge edukacijom protiv raka dojke upravo je popularizirati ovu metodu među ženama i educirati ih kako je pravilno izvoditi.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO Tvrtka ‘WaKa bar’ pobjednica 4. Sajma Vježbeničkih tvrtki

Objavljeno

on

Godišnja manifestacija Ekonomske škole ”Sajam Vježbeničkih tvrtki” na kojoj je sudjelovalo 12 Vježbeničkih tvrtki održana je jučer u Srednjoškolskom centru. Na Sajmu su sudjelovale: WaKa bar, Medena, Macfinno, Mesko, Eko slastiko, Pastanomy, Spartans Nutricion, Vita Vivet, Pod naponom, Pluton, Foto Studio Fokus i Oaza.

Djelatnici Vježbeničkih tvrtki bili su učenici četvrtih i trećih razreda, a  njihove tvrtke partneri su: Slastičarnica Mozart, OPG Antolčić, Brigljević liquers&spirits, Worker d.o.o., Koleda, Respons Trening Akademija, Club 100, Mesnice Navračić, VG Foto, Frizerski salon Enjoy i Turistička agencija Grada Velike Gorice. Učenici su izlagali svoje ”fiktivne” proizvode: proizvodnja tjestenine, suhomesnatih proizvoda, proizvodnja i prodaja krafni i muffina, prodaja dodataka prehrani i sportske odjeće, karaoke bar, caffe bar, proizvodnja i prodaja meda, djelatnost pripreme i usluživanja hrane i pića, turistička agencija, prodaja macaronasa, vina i likera, fotografske djelatnosti te proizvodnja i prodaja sredstava za uljepšavanje tijela i lica..

Uvodnu i pozdravnu riječ imala je ravnateljica Ekonomske škole Vesna Brkljačić, koja je u svom govoru istaknula ideju i provedbu Sajma Vježbeničkih tvrtki: ”Vježbenička tvrtka je predmet u kojem se koristi nastavna metoda koja omogućava simulaciju radnih procesa stvarnih poduzeća i prati suvremene svjetske trendove u poučavanju. Na ovaj način učenici razvijaju poduzetnički duh, sposobnost rada u timu, sposobnost podnošenja stresnih situacija, rješavanje konflikata, fleksibilnost, odlučivanje, a iznad svega, intelektualnu znatiželju. Međusobnom suradnjom i nastupom na Sajmu razvijaju prijateljstva i ostvaruju korisne kontakte i nakon završetka školovanja. Sajam se organizira u okviru Nastavnog plana i programa predmeta Vježbenička tvrtka uz potporu Škole i tvrtki partnera. Sva imena, logo, slogane, promidžbene i poslovne materijale kreirali su sami učenici uz pomoć svojih mentora i tvrtki partnera. Sve što je prezentirano rezultat je znanja iz gotovo svih predmeta s naglaskom na strukovne sadržaje i kreativnost samih učenika.”

Prosudbeno povjerenstvo za vizualni dojam, prezentaciju i kompletan dojam o tvrtki donio je slijedeću odluku: Pobjednik 4. Sajma Vježbeničkih tvrtki je WaKa bar, na 2. mjestu je Medena, a na 3. mjesto se plasirala Macfinno.

Školski bend pod vodstvom profesora Ivana Veljače svirkom i pjesmom ispunio je prigodni glazbeni program. Jedan štand na Sajmu imao je i Školski volonterski klub Ekonomske škole na kojem su u povodu humanitarne akcije prodavani prehrambeni proizvodi.

Galerija fotografija

Nastavi čitatiReporter

Izdvojeno