Poveži se s nama

Vijesti

Grad će biti jamac VG Vodoopskrbi pri dizanju kredita kod HBOR-a

Dijelom tog kredita trebao bi se financirati projekt Aglomeracija Velika Gorica

Objavljeno

VG Vodoopskrba dobila suglasnost Gradskog vijeća za jamstvo Grada potrebno za dizanje kredita kod HBOR-a. Dijelom tog kredita trebao bi se financirati projekt Aglomeracija Velika Gorica.

„Ovim jamstvom Grad garantira sa 35,7 milijuna kuna, dizanje kredita vrijednog 28 milijuna kuna. Riječ je o dugoročnom kunskom kreditu, s kamatnom stopom od 2,2 posto godišnje, koji će se otplaćivati idućih 12 godina s počekom od dvije godine. Uz jamstvo Grada, VG komunalac je dužan dati mjenice i zadužnice“, objasnila je pročelnica Uspravnog odjela za financije Žaneta Štefančić.

Ovu odluku podržalo je 17 gradskih vijećnika, devet ih je bilo protiv, a dvoje suzdržano.

HOTNEWS

Spajate slobodne dane i krećete na put? Evo što vas očekuje ovog produženog prvosvibanjskog vikenda

Na vrijeme pročitajte prometnu prognozu

Objavljeno

on

Produženi prvosvibanjski vikend mnogi će građani odlučiti provesti izvan svojih domova, a njegov početak i završetak obilježit će pojačan promet na svim prometnicama u Hrvatskoj, kao i iz smjera zapadnoeuropskih država prema Hrvatskoj i dalje prema Bosni i Hercegovini i Srbiji. U HAK-u zbog toga očekuju povremene zastoje na graničnim prijelazima sa Slovenijom (Bregana, Macelj, Pasjak, Rupa, Kaštel), Srbijom(Bajakovo), te Bosnom i Hercegovinom (Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška i Metković).

Pojačanog prometa bit će već u petak, 27. travnja u poslijepodnevnim satima na gradskim prometnicama, kao i na graničnim prijelazima sa Slovenijom kao i tijekom subote, 28. travnja u prijepodnevnim satima. Najveće gužve se očekuju na:

  1. A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora te
  2. A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka sa značajnim gužvama na zagrebačkoj obilaznici koja je dio te autoceste,
  3. A2 Zagreb-Macelj i A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba.

Gužvi će biti i na Ličkoj magistrali (DC1), Jadranskoj magistrali (DC8) kao i na prilazima turističkih središta duž obale, s posebnim naglaskom na Istri i Dalmaciji.

Osim poteškoća na graničnim prijelazima, trajektna pristaništa također bit će mjesta gdje se očekuje pojačan promet. Osobito na sjevernom Jadranu, u pristaništima Brestova, Valbiska, Stinica i Prizna te u lukama u Zadru i Splitu.

Budući da se proljetni period koristi za radove na cestama, zbog velikog broja radova na pojedinim dionicama autocesta i državnih cesta mogući su zastoji. Radi što bolje protočnosti prometa s autocesta će biti uklonjen velik dio privremenih prometnih signalizacija, no zbog opsega poslova ostat će privremene signalizacije na pojedinim dionicama.

Glavnina pojačanog prometa u povratku s produženog vikenda bit će tijekom utorka, 1. svibnja osobito u poslijepodnevnim i večernjim satima zbog čega bi moglo biti čekanja na izlasku s autocesta na naplatnim postajama Lučko (A1 Zagreb-Split-Ploče), Zagreb-Istok (A3 Bregana-Lipovac) i Trakošćan (A2 Zagreb-Macelj).

Gužvi i čekanja bit će na ulasku u Hrvatsku na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom (Slavonski Brod, Županja, Ličko Petrovo Selo, Maljevac) i sa Srbijom (Bajakovo, Tovarnik). Na izlasku iz zemlje gužvi bi moglo biti na graničnim prijelazima sa Slovenijom: Rupa, Pasjak, Kaštel, Bregana i Macelj. U Sloveniji je praznik i u srijedu2. svibnja kada se također očekuje pojačan promet, osobito na cestama u Istri i sjevernom Jadranu te na graničnim prijelazima.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Policijska akcija pokazala da mnogi vozači ne koriste sigurnosni pojas

Do tragedija najčešće dolazi prilikom prevrtanja vozila

Objavljeno

on

Velikogorička policija javlja kako su danas od 7 do 15 sati provodili akciju ‘Pojas, mobitel i dječje sjedalice‘, u kojoj su kaznili čak 34 vozača i putnika jer nisu bili vezani sigurnosnim pojasom. Ističu kako pojas može spasiti život u prometnoj nesreći, osobito u slučaju prevrtanja vozila, kada često dolazi do ispadanja nevezanih vozača ili putnika.

Također, u današnjoj akciji zatekli su i kaznili troje vozača koji su razgovarali mobitelom za vrijeme vožnje.

Nastavi čitati

CityTV

HDZ Zagrebačke županije proslavio 28.obljetnicu

S potencijalom, znanjem i iskustvom koje imamo nastavit ćemo razvijati našu organizaciju, promicati naše temeljne vrijednosti i programe…

Objavljeno

on

Hrvatska demokratska zajednica Zagrebačke županije, proslavila je svoju 28.obljetnicu. Na svečanoj sjednici u Ivanić-Gradu okupili su se, uz premijera i predsjednika stranke Andreja Plenkovića, i brojni drugi stranački visoki dužnosnici, članovi, simpatizeri i prijatelji stranke. Na povijesne dane i osnivanje prvog ogranka u Krašiću, podsjetio je predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a Mario Kapulica. “Probijali ste led i bili ste i ostali jedna od naših najsnažnijih i najstabilnijih organizacija. Ovo je jedna od rijetkih naših županijskih organizacija u kojoj danas imamo više članova nego devedesete i u kojoj je struktura članstva takva da imamo više mladih do 30. godina nego onih starijih od 70.”

25.04.2018. – Ivanić-Grad – HDZ Zagrebačke županije proslavio 28.obljetnicu foto:Sanjin Vrbanus/cityportal.hr

Kapulica je pozvao na zajedništvo i jedinstvo kako bi u budućnosti što bolje ostvarivali zacrtane ciljeve i poručio: “Što smo razjedinjeniji, to će razni aktivisti biti žešći prema nama, a oporba će biti ujedinjenija. Pritisak na jedinstvo stranke će se povećavati. To nije dobro i toga se u budućnosti treba čuvati kao što smo se čuvali u Tuđmanovo vrijeme, u kojem smo ispunili, zahvaljujući tom zajedništvu i jedinstvu, najvelebnije ciljeve koji su stajali pred našim generacijama.

U ime domaćina, gradske organizacije, obratio se predsjednik i gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš, koji je iskoristio priliku i pohvalio se ostvarenim planovima i izbornim rezultatima na svom području. “Najbolji primjer su izbori 2017.godine kada smo dobili povjerenje svih građana i osvojili te izbore u prvom krugu.  Siguran sam da ćemo realizirati sve ono što smo si zacrtali.”

25.04.2018. – Ivanić-Grad – HDZ Zagrebačke županije proslavio 28.obljetnicu foto:Sanjin Vrbanus/cityportal.hr

Zadovoljan rezultatima na terenu, najveće i najbrojnije zajednice, je i sam predsjednik županijskog HDZ-a Dražen Barišić koji je istaknuo kako je u posljednjih godinu dana upisano 600 novih članova te neki od članova participiraju u vlasti na državnoj razini. Osim toga na području županije, među ostalim, HDZ ima 3 gradonačelnika, 13 načelnika te predsjednika Županijske skupštine.”Već kroz djelovanje u Skupštini Zagrebačke županije pokazujemo određenim potezima da nam je važan svaki stanovnik i njegova dobrobit. Kroz ovogodišnji proračun, koji smo kao koalicija prihvatili, omogućili smo daljnje osnaživanje gospodarstva, poljoprivede, sporta, obrazovanja, zdravstva i demografije. Posebno smo  pokazali senzibilitet kroz osiguranje udžbenika za sve učenike na području županije.

“S potencijalom, znanjem i iskustvom koje imamo nastavit ćemo razvijati našu organizaciju, promicati naše temeljne vrijednosti i programe. Na sljedećim izborima spremno preuzeti, u potpunosti i odgovornosti u izvršnom dijelu upravljanje Zagrebačkom županijom, dodao je Barišić i naglasio kako županijska organizacija, koja broji oko 12 tisuća članova, stabilna i čvrsta.

25.04.2018. – Ivanić-Grad – HDZ Zagrebačke županije proslavio 28.obljetnicu foto:Sanjin Vrbanus/cityportal.hr

Veliku obljetnicu svojim stranačkim kolegama čestitao je i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i hrvatski premijer Andrej Plenković, koji je također pohvalio njihova izborna postignuća. Ujedno je iskoristio priliku da se osvrne na aktualnu situaciju u kojoj se nalazi država i HDZ. “Vidite i sami da na političkoj sceni potporu dobivaju anti-sistemske stranke tzv. prosvjedne stranke. Stranke koje baziraju svoju popularnost i svoju privlačnost prema hrvatskim biračima na kritici svega onoga što je bilo do sad. Izrazito je važnost da u tom kontekstu HDZ pokaže kuda zemlja ide.”

Istaknuo je kako Hrvatska bilježi pozitivne trendove te dodao kako po prvi puta od 2002. godine bilježimo proračunski suficit od 2,75 milijardi kuna. Pohvalio se i pozitivnim efektima porezne reforme na porast prosječne plače hrvatskih građana. “Prema izašlim podacima prosjećna plača u Hrvatskoj je oko 6,200 kuna, a u gradu Zagrebu iznad 7 tisuća kuna. To su značajni efekti naše gospodarske i financijske politike.” Plenković je najavio i nova tri zakonska prijedloga koja bi trebala riješiti problem blokiranih građana.

25.04.2018. – Ivanić-Grad – HDZ Zagrebačke županije proslavio 28.obljetnicu foto:Sanjin Vrbanus/cityportal.hr

“Zemlja ide upravo u onom smjeru u kojem su generacije članova i članica HDZ-a željele svojim aktivizmom i radom pridonijeti da Hrvatska bude upravo na onom mjestu, na kojem je danas. To je ono što nas povezuje, vrijednosti koje dijelimo i to je povod svima nama da se bavimo politikom i da budemo društveno odgovorni u vremenu koje je naše, koje je sada i koje je tu kako bi Hrvatska budućnost bila još prosperitetnija i još bolja.” Kako je bilo na proslavi, pogledajte u videu.

 

Nastavi čitati


ReporterIzdvojeno