Gradskoj knjižnici Velika Gorica 58 tisuća kuna za nove knjige

Doznajte tko je sve u Gorici dobio novac za programe u kulturi

0

Za programe u kulturi u 2017. godini Zagrebačka županija izdvojit će 2.197.200 kuna. Temeljem javnog natječaja koji je objavljen početkom ožujka, dodijelit će 289.500 kuna za 12 programa iz knjižnične djelatnosti. Najviše županijskog novca za obnovu fonda i popunu zavičajne zbirke dobit će Gradska knjižnica Velika Gorica i to 58 tisuća kuna.

Foto: Miljenko Milanović/Cityportal.hr

Za 55 programa iz izdavačke djelatnosti dodijeljeno je 326.000 kuna. Sufinanciraju se pojedina izdanja koja se odnose na očuvanje baštine, povijest i kulturu, programi pretiska značajnih djela tematski i autorski vezanih za područje Županije, književna izdanja neprofitnih organizacija ili društava te izdanja novih kvalitetnih i značajnih suvremenih pisaca s područja Zagrebačke županije.

Za 81 manifestaciju u kulturi dodijeljeno je 872.500 kuna. To su uglavnom neprofitni programi u kulturi te tradicionalne priredbe i manifestacije od značaja na županijskoj, odnosno državnoj razini.

Dodijeljenih 434.200 kuna za muzejsko–galerijsku djelatnost namijenjena su praćenju otkupa djela, za manje restauratorske zahvate i zaštitu postojećeg fundusa, informatizaciju, programe istraživanja, izložbe i slične projekte.

Za 48 programa iz amaterizma osigurano je 275.000 kuna. Sredstva su usmjerena većim dijelom na praćenje rada kulturno umjetničkih društava, amaterskih kazališta, folklornih i glazbenih društava, kulturnih udruga mladih i amaterskih likovnih sekcija.

Tko je sve dobio novac za programe u kulturi doznajte OVDJE.