Poveži se s nama

Gospodarstvo

Marijana Petir organizira Natječaj za najboljeg mladog poljoprivrednika ili poljoprivrednicu

Pobjednik će dobiti i novčanu nagradu

Objavljeno

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica projekta za Hrvatsku iz redova Europske pučke stranke Marijana Petir treću godinu zaredom organizira Natječaj za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika ili poljoprivrednice. Prijaviti se mogu poljoprivrednici koji su nositelji OPG-a i imaju do 40 godina života sa svojim projektima ili operativnim konceptima, a koji su tijekom 2017. godine ili završeni ili u provedbi.

“Cilj je natječaja i europske nagrade za mlade poljoprivrednike promicati pozitivnu sliku mladih poljoprivrednika te identificirati djelatnosti koje karakteriziraju inovacija, održivost i tržišna orijentiranost, a sve kako bi mladi ostali živjeti na selu te kako bi ruralni prostor opstao”, istaknula je Petir.

Natječaj je otvoren do 31. ožujka, a nakon toga će stručno povjerenstvo odabrati pobjednika, ali i 10 najboljih projekata. Sve njih zastupnica Petir će ugostiti u Bruxellesu, gdje će se imati priliku upoznati s radom europskih institucija i susresti mlade poljoprivrednike iz cijele Europe. Osim toga, pobjednika će nagraditi novčanom nagradom u iznosu od 15 tisuća kuna.

Gospodarstvo

Obrtnička komora Zagreb nagradila gradonačelnika Barišića i mladu obrtnicu Viktoriju Đurašin

Objavljeno

on

Obrtnička komora Zagreb obilježila je 23. godišnjicu svog djelovanja, a tom je prilikom dodijelila i priznanja te nagrade istaknutim ljudima i institucijama koji svojim djelovanjem pomažu i unapređuju obrtništvo.

Među nagrađenima su i dvoje Goričana, gradonačelnik Dražen Barišić i frizerka Viktorija Đurašin. Zlatni krug Obrtničke komore Zagreb, priznanje za ostvarene posebne rezultate u zaštiti i promicanju obrtništva, obrtničkog obrazovanja, organiziranja sajamskih priredbi, modnih revija te raznih drugih aktivnosti, tako je otišlo u ruke gradonačelnika Barišića, koji je tom prilikom kazao:”To nam je poticaj da u našim mjerama budemo još ustrajniji, a sve u cilju daljnjeg razvoja obrtništva našega grada.”

Viktoriju Đurašin Obrtnička komora Zagreb nagradila je nagradom Mlada obrtnica, koja se dodjeljuje za budući doprinos u razvoju obrtničkog komorskog sustava i obrtništva u cjelini, za obrtnike početnike do 35. godine života.

Također, nagradu je dobio i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, a radi se o priznanju Manduševac za uspješnu suradnju i izniman doprinos u zaštiti, unapređenju, promidžbi i razvoju obrtništva.

Foto: Obrtnička komora Zagreb

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Saznajte koji su poticaji u ovoj godini dostupni obrtima, malim i srednjim poduzetnicima

Objavljeno

on

Gradski Upravni odjel za poduzetništvo, investicije i fondove EU poziva na predstavljanje Programa poticaja za obrte, male i srednje poduzetnike u 2018. godini. Prezentaciji će se pridružiti djelatnici HZZ-a te predstaviti svoje mjere poticaja za zapošljavanje, kao i djelatnici Razvojne agencije Grada Velika Gorica – VE-GO-RA koji će okupljene informirati o dostupnim natječajima za poduzetnike iz fondova EU.

Prezentacija će se održati 22. ožujka u 10 sati, na adresi Šetalište Franje Lučića 15 u Velikoj Gorici.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Gorički vinogradari i vinari učili o sadnji, gnojidbi i rezidbi vinove loze

Dipl. ing. agronomije Zdenko Ivanković održao je predavanje o rezidbi, a prisutnima je pokazao i praktičnu rezidbu

Objavljeno

on

Gorički vinogradari i vinari proteklog četvrtka okupili su se na prvom ovogodišnjem stručno-edukativno predavanju o sadnji, gnojidbi i rezidbi vinove loze. Dipl. ing. agronomije Zdenko Ivanković održao je predavanje o rezidbi, a prisutnima je pokazao i praktičnu rezidbu te odgovarao na mnogobrojna pitanja o sadnji i gnojidbi vinograda. Prehrambeni tehnolog-mikrobiolog Robert Slezak govorio je o Mikorizi i prihrani vinove loze.

Foto: Udruga Grozd

Predavanju u vinogradu obitelji Mikulčić u Kostanjevcu prisustvovalo je 50-tak vinogradara.

Foto: Udruga Grozd

Nastavi čitatiReporter

Izdvojeno