Ministarstvo uprave: Sjednica Županijske skupštine nije trebala biti odgođena

0

Ministarstvo uprave provelo je nadzor zbog odgode 4. sjednice Županijske skupštine Zagrebačke županije koji su zatražili Klub članova HDZ-a, HSLS-a i HSU-a te Klub članova Milan Bandić 365- Stranka rada i solidarnosti. Prema mišljenju Ministarstva, nije bilo opravdanih razloga za odgodu sjednice te je predsjednik Županijske skupštine Mihael Zmajlović nije postupio u skladu s Poslovnikom Županijske skupštine.

“Ovlast sazivanja i predsjedavanja sjednica ne može biti predmetom eventualne zloupotrebe na način da se predstavničko tijelo onemogući u svojem radu”, između ostaloga stoji u odgovoru Ministarstva.

“Mihael Zmajlović je 30. studenog zaprimio zahtjev 26 članica i članova Županijske skupštine Zagrebačke županije za sazivanjem sjednice Županijske skupštine, a čijim dnevnim redom je predviđeno i njegovo razrješenje, ali ni do danas nije taj zahtjev uputio svim članovima Skupštine niti ih o tome obavijestio iako je to zahtjevom traženo pa se i dalje nastavlja arbitrarnost gospodina Zmajlovića u vođenju Županijske skupštine Zagrebačke županije. Nedavno postupanje gospodina Zmajlovića samo je dodatni dokaz da je na čelu skupštine Zagrebačke županije potrebna promjena jer se protupropisno postunjanje ne može dalje tolerirati. U skupštinu Zagrebačke županije potrebno je vratiti zakonit rad”, poručuje HDZ Zagrebačke županije.