Mnogo noviteta u Novom Čiču

Asvaltirane staze na mjesnom groblju, stadion Dinama Hidrela dobio novi krov

Mještani Novog Čiča kao i građani susjednih pripadajućih naselja Lazina Čičkih, Ribnice, Jagodnog i Podotočja Donjih mogu zaista biti prezadovoljni onim što su grad Velika Gorica, odnosno gradonačelnik gradonačelnik Dražen Barišić i prateće institucije uradili za komforniji život primjeren 21. stoljeću.

Gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić. Foto: cityportal.hr

U posljednjih nekoliko godina Čiče je dobilo poštu, ljekarnu, ambulantu, novu modernu školu, sportsku dvoranu…Najnoviji zahvati obavljeni su nedavno i na mjesnom groblju te stadionu Dinama Hidrela. Vječno počivalište dobilo je novo ruho u smislu popločenja prostora ispred zgrade (mrtvačnice), asfaltiranja staza na prostoru novijeg dijela groblja i stavljanje maskirne ograde na ogradi sa prvim susjedom.

“Godinama živimo uz groblje i navikli smo ali širenjem prostora za vječni počinak, grobna mjesta su nam odmah iza ograde i do sada su nas dijelili samo čempresi i ograda metar visine. Nismo imali željenu intimu i mir, mi kao obitelj, a još više oni koji bi došli obići svoje najdraže na groblju. Sada je postavljena nova dodatna maskirna ograda i situacija je mnogo bolja. Hvala čelnicima Grada, ljudima iz Komunalca koji su izvršitelji radova i čelnom čovjeku MO Novo Čiče Nikoli Šimcu koji daje inicijativu za mnoge korisne akcije za dobrobit mještana”– kazala je gospođa Ana prva susjeda mjesnog groblja.

Spomenimo da je i odmah susjedni sportski dom na stadionu NK Dinama Hidrela, zahvaljujući razumijevanju gradonačelnika Barišića i njegovog zamjenika Kolarca nedavno dobio novo krovište i novočički nogometni kompleks sada ima mnogo ljepši vizualni dojam.

Galerija fotografija