Neda će u Lisinskom proslaviti 50 godina karijere

Prvu pjesmu snimila je davne 1967. godine

Velikim koncertnim spektaklom u zagrebačkom hramu glazbe Lisinskom, Neda Ukraden će 19. ožujka proslaviti 50 godina karijere. U samu organizaciju je uključen veliki broj njezinih suradnika i prijatelja, a uz poznate glazbene goste očekuje vas vrhunska produkcija, brojne plesačice te izmjene kostima.

‘Koncert koji će biti kruna mojih 50 godina karijere, svakako je nastup u dvorani Vatroslav Lisinski. Za Zagreb sam posebno vezana, jer je to grad u kojem sam snimila svoje najveće hitove, ostvarila suradnju sa najvećim autorima ovih prostora, ali i postigla najveće tiraže u diskografiji. Cijela ekipa vrijedno se sprema za koncert, a ja jedva čekam susret sa zagrebačkom publikom!’.

Biografiju glazbene dive i omiljene pjevačice cijele regije, kao i njene diskografske nagrade, teško je sažeti u nekoliko rečenica. Nedina glazbena priča počela je davne 1967., kada je snimila prvu pjesmu, a ostalo je zlatnim slovima upisano u povijest. Tijekom iznimno bogate karijere, na kakvoj bi joj mnogi pozavidjeli, Neda Ukraden osvojila je nebrojene nagrade za glazbenicu, hit ili album godine, a evergreen ‘Zora je’, preveden je na trinaest svjetskih jezika.

foto: Andreja Damnjanović