Obilježen Međunarodni dan srednjoškolaca

U znak sjećanja na učenike, studente i profesore iz Praga, koji su 1939. godine pogubljeni zbog mirnog prosvjeda od nacističkog režima

Srednja strukovna škola Velika Gorica organizirala je danas obilježavanje Međunarodnog dana srednjoškolaca prigodnom priredbom u holu Srednjoškolskog centra. Organizatorice priredbe bile su Jasminka Jurčić, Marijana Šapina i Sanja Šipušić Komar te učenice i učenici Srednje strukovne škole. Njihovi gosti bili su sa svojim prilozima učenici Gimnazije i Ekonomske škole. Program priredbe ispunile su recitacije na hrvatskom i engleskom, nastupi bendova i zborova, volonterskog kluba. Maturanti Strukovne škole nagradili su po razredima najmaturante u četiri kategorije: najbolji u struci, najduhovitiji, najšarmer i najbolji prijatelj (učenici su sami birali najučenike u 8 završnih razreda).

Međunarodni dan srednjoškolaca obilježava se svake godine 17. studenog u znak sjećanja na učenike, studente i profesore iz Praga, koji su na taj dan 1939. godine pogubljeni zbog mirnog prosvjeda od nacističkog režima.

Galerija fotografija