Poveži se s nama

Moja županija

Odbojkaši iz Kravarskog pobjednici na županijskom natjecanju

Objavljeno

Natjecanje Osnovnih škola Zagrebačke županije u odbojci za učenike 7. i 8. razreda održano je jučer u Vrbovcu. Natjecalo se 9 osnovnih škola: OŠ Bogumila Tonija (Samobor), OŠ Ivane Brlić Mažuranić (Prigorje Brdovečko), OŠ Jastrebarsko, 1.OŠ Vrbovec, 2.OŠ Vrbovec, OŠ Rugvica, OŠ Donja Zelina, OŠ Milke Trnine (Križ) i OŠ Slavka Kolara Kravarsko. Igrano je u 3 skupine po 3 ekipe na 3 terena, na dva dobivena seta, a pobjednici skupina razigravali su za 1. mjesto.

Dječaci iz Kravarskog zadržali su odličnu formu s nedavnog gradskog natjecanja i sjajno se predstavili na turniru  najboljih ekipa iz naše županije. U skupini su s 2:0 nadigrali učenike iz Križa odnosno suparnike iz 1.Osnovne škole Vrbovec. Učenici Matije Ribića, prof. bili su spremni i za odlučujuće utakmice, bez treme i suvišnog respekta, u prvom susretu razigravanja za 1.mjesto glatko su pobijedili učenike iz Prigorja Brdovečkog. Kruna jučerašnjeg dana bila je pobjeda protiv 2.OŠ Vrbovec za konačni trijumf. Sportski junaci iz Kravarskog nagrađeni su medaljama i peharom, a izborili su i plasman na državnu poluzavršnicu.

Galerija fotografija

Rezultati

Skupina  OŠ Slavka Kolara – OŠ Milke Trnine 2:0, OŠ Slavka Kolara – 1.OŠ Vrbovec 2:0

Razigravanje za 1. mjesto

OŠ Slavka Kolara – OŠ Ivana Brlić Mažuranić (Prigorje Brdovečko) 2:0, OŠ Slavka Kolara – 2.OŠ Vrbovec 2:0.

Sportski junaci iz Kravarskog: Matej Godinić, Luka Miković, Marko Miković, Josip Povoljnjak, Matija Klasnić, Karlo Povoljnjak, Florijan Dolački, Gabrijel Zlodi, Neno Hazer, Ivan Posavec, Marko Vranešić, Gabriel Gorenc. Voditelj: Matija Ribić, prof.

Moja županija

Za osam punktova posebnog dežurstva hitne pomoći Zagrebačka županija izdvojila 1,2 milijuna kuna

Preostalih 950.000 kuna pokrit će Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje i Dom zdravlja Zagrebačke županije

Objavljeno

on

Kako bi svojim stanovnicima osigurala adekvatnu primarno-zdravstvenu i specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu i u neradne dane te blagdane, Zagrebačka županija osigurala je 1,2 milijuna kuna za sufinanciranje rada osam punktova posebnog dežurstva u sklopu Doma zdravlja Zagrebačke županije u 2018. godini.

Kao i do sada, punktovi posebnog dežurstva radit će u ispostavama Doma zdravlja u Dugom Selu, Ivanić-Gradu, Jastrebarskom, Samoboru, Svetom Ivanu Zelini, Vrbovcu, Velikoj Gorici i Zaprešiću subotom od 15 do 20 sati te nedjeljom i blagdanima od 8 do 20 sati, čime će se znatno rasteretiti hitna medicinska služba.

Inače, potrebna sredstva za organizaciju rada navedenih 8 punktova u 2018. godini iznose 2.150.000 kuna, od čega je Zagrebačka županija osigurala 1,2 milijuna kuna, a preostalih 950.000 kuna će pokriti Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje i Dom zdravlja Zagrebačke županije vlastitim sredstvima.

„S obzirom da Zagrebačka županija nema bolnicu na svom području morali smo iznaći alternativno rješenja kako bismo stanovnicima osigurali kvalitetnu i dostupnu uslugu tijekom vikenda i blagdana vodeći pri tom brigu da ne stvaramo dodatan pritisak na hitnu medicinu“, izjavio je župan Stjepan Kožić.

Nastavi čitati

Moja županija

U Svetom Ivanu Zelini međunarodna izložba LEGO kockica

Ulaz je besplatan

Objavljeno

on

Prvi puta u Hrvatsku dolazi međunarodna izložba LEGO kockica, a grad domaćin bit će Sveti Ivan Zelina. “Kockice Convention” će se održati u subotu i nedjelju, 24. i 25. ožujka, od 10 do 18 sati u Sportskoj dvorani u Svetom Ivanu Zelini. Osim izložbe LEGO skulptura, posjetitelji će moći i sami slagati popularne kockice.

“Na izložbi će sudjelovati predstavnici međunarodnih klubova. Za sada je prijavljeno više od 70 sudionika iz Kanade, Belgije, Njemačke, Velike Britanije, Norveške, Portugala i brojnih drugih zemalja. Vjerujemo kako će svi sudionici oduševiti svojim LEGO skulpturama, a prilikom izložbe zanimljivih sadržaja biti će i za male i velike”, objasnili su organizratori iz LEGO kluba “Kockice”.

U sklopu izložbe održat će se radionice LEGO Mindstorms robotike, a posjetitelji će izabrati i najljepši rad na izložbi.

Nastavi čitati

Moja županija

Mlađe kadetkinje OK Velika Gorica osvojile 2. mjesto na županijskom prvenstvu

Objavljeno

on

Prvenstvo Zagrebačke županije u odbojci za mlađe kadetkinje (godište 2003. i mlađe) u sezoni 2017./2018. završeno je ovog vikenda na okupljanju u Samoboru. Prva tri okupljanja bila su u Vrbovcu, Ivanić Gradu i Dugom Selu. Na prvenstvu je sudjelovalo 10 ekipa: ŽOK Vrbovec I i II, OK Velika Gorica I i II, OK Nebo, OK Samobor, OK Ivanić Grad, OK Dugo Selo, OK Rugvica i HOK Gorica. Igralo se po jednostrukom bod sustavu (svaka sa svakom) na dva dobivena seta.

Prvenstvo je okončano ”mrtvom utrkom”, jer su tri ekipe imale po 8 pobjeda i jedan poraz. U ‘zatvorenom’ krugu najbolji je bio Vrbovec I koji je pobijedio Nebo 2:0, a izgubio od Velike Gorice I 1:2, dok je Velika Gorica I izgubila od Neba 1:2. Znači, o poretku na prva tri mjesta odlučila je razlika od jednog seta.

Srebrnu medalju za OK Velika Gorica I osvojile su: Anja Brlek, Sara Zagorac, Marta Muhar, Ema Injić, Valentina Soldan, Paula Mrakužić, Marta Butković, Barbara Novosel, Ivana Perica, Petra Novosel, Ana Marijan, Nika Marijan, trener Dražen Uzelac. Ova medalja je 27. medalja koju su dosadašnje mlađe selekcije OK Velika Gorica osvojile u posljednjih 8 godina na raznim državnim i regionalnim natjecanjima.

Galerija fotografija

Konačni poredak  1.ŽOK Vrbovec I 16 bodova (9 8 1 17:2), 2. OK Velika Gorica I 16 (9 8 1 17:3), 3. OK Nebo 16 (9 8 1 16:3), 4. OK Samobor 12, 5. OK Ivanić Grad, 6. ŽOK Vrbovec II 8, 7. OK Dugo Selo 6, 8. OK  Rugvica 4, 9. OK Velika Gorica II 2, 10. HOK Gorica 0.

Nastavi čitatiReporter

Izdvojeno