Poveži se s nama

HOTNEWS

Održan prvi sastanak na temu Kučkog mosta

Za desetak dana znat će se sudbina drvenog mosta

Objavljeno

Zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec primio je danas predstavnike mjesnih odbora Turopolje, Vukovina, Buševec, Kuče, Gornje Podotočje, Rakitovec, Mraclin, Staro Čiče, Čička Poljana i načelnikom općine Orle.

„Sigurnost građana je najvažnija i ne smije se dozvoliti ičija ugroza života. Svjesni činjenice koliko ovaj most znači lokalnom stanovništvu, već smo pokrenuli korake za pronalaženje najboljeg rješenja“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec. Naglasio je kako je Grad zatražio i sastanak s Hrvatskim vodama koje bi se trebale uključiti u rješavanje problema.

Foto: gorica.hr

Predstavnici Mjesnih odbora i Grada Velike Gorice zaključili su da se mora naći rješenje kako bi se postojeći most mogao osposobiti za prometovanje osobnih automobila i pješaka, a zatim odlučiti na koji način dugoročno riješiti ovaj problem.

„Predložili smo zamjeniku gradonačelnika da se postojeći most stavi u funkciju za pješake, bicikliste i osobne automobile, a ako treba da se i smanji njegova širina kako njime ne bi mogla prometovati veća vozila“, otkrio nam je Damir Kovačević, predsjednik MO Rakitovec i sudionik ovog sastanka.

Kovačević nam je rekao kako je zadovoljan atmosferom u kojoj je protekao sastanak te kako je dogovoreno da se svi zajedno ponovno nađu za desetak dana.

„Rješavanje ovog problema prioritet je za Grad Veliku Goricu i sigurno nećemo iznevjeriti naše sugrađane. Sljedeći sastanak održat ćemo za desetak dana, a do tada ćemo imati sve potrebne informacije struke i ostalih subjekata koji će biti uključeni u sanaciju mosta“, dodao je na kraju sastanka Kolarec.

HOTNEWS

Vjerovali ili ne: U 17,15 sati stiglo nam je proljeće

Pogledajte do kada ćemo se smrzavati

Objavljeno

on

Točno u 17 sati i 15 minuta došuljalo nam se proljeće, iako ga baš i nismo osjetili s obzirom da je u tom trenutku u centru Gorice izmjereno 0 Celzijevih stupnjeva, a lagano je padao i snijeg. Prema najavama meteorologa još ćemo barem tjedan dana, ako ne i duže, morati trpjeti klimatološku zimu. Do ponedjeljka, 26. ožujka, temperature zraka spuštat će se i do minus 4°C, ali će se najviše dnevne penjati do podnošljivijih 9°C.

Prvi dan proljeća datum je kada nam dan i noć traju jednako dugo, što se naziva proljetna ravnodnevica. Tako je nama koji živimo na sjevernoj Zemljinoj polutki, dok je stanovnicima na južnoj počela jesen. Proljeće će trajati 93 dana, točnije do 21. lipnja u 12 sati i 7 minuta.

Inače, datumi početka godišnjih doba variraju iz godine u godinu zbog nesavršenosti kalendara i eliptičnosti Zemljine orbite oko Sunca.

Temperature zraka do ponedjeljka, 26. ožujka:

 

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Obrtnička komora Zagreb nagradila gradonačelnika Barišića i mladu obrtnicu Viktoriju Đurašin

Objavljeno

on

Obrtnička komora Zagreb obilježila je 23. godišnjicu svog djelovanja, a tom je prilikom dodijelila i priznanja te nagrade istaknutim ljudima i institucijama koji svojim djelovanjem pomažu i unapređuju obrtništvo.

Među nagrađenima su i dvoje Goričana, gradonačelnik Dražen Barišić i frizerka Viktorija Đurašin. Zlatni krug Obrtničke komore Zagreb, priznanje za ostvarene posebne rezultate u zaštiti i promicanju obrtništva, obrtničkog obrazovanja, organiziranja sajamskih priredbi, modnih revija te raznih drugih aktivnosti, tako je otišlo u ruke gradonačelnika Barišića, koji je tom prilikom kazao:”To nam je poticaj da u našim mjerama budemo još ustrajniji, a sve u cilju daljnjeg razvoja obrtništva našega grada.”

Viktoriju Đurašin Obrtnička komora Zagreb nagradila je nagradom Mlada obrtnica, koja se dodjeljuje za budući doprinos u razvoju obrtničkog komorskog sustava i obrtništva u cjelini, za obrtnike početnike do 35. godine života.

Također, nagradu je dobio i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, a radi se o priznanju Manduševac za uspješnu suradnju i izniman doprinos u zaštiti, unapređenju, promidžbi i razvoju obrtništva.

Foto: Obrtnička komora Zagreb

Nastavi čitati

HOTNEWS

Ekipe dežuraju u Čičkoj Poljani

Najviši vodostaj na sifonu Odra očekuje se u srijedu

Objavljeno

on

Ekipe sastavljene od djelatnika Hrvatskih voda i članova vatrogasnih društava Grada Velike Gorice u stalnom su dežurstvu u Čičkoj Poljani. Jučer je održan sastanak Stožera civilne zaštite na kojem je izneseno kako se najviši vodostaj na sifonu Odra očekuje u srijedu.

Nastavi čitatiReporter

Izdvojeno