Održan prvi sastanak na temu Kučkog mosta

Za desetak dana znat će se sudbina drvenog mosta

Zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec primio je danas predstavnike mjesnih odbora Turopolje, Vukovina, Buševec, Kuče, Gornje Podotočje, Rakitovec, Mraclin, Staro Čiče, Čička Poljana i načelnikom općine Orle.

„Sigurnost građana je najvažnija i ne smije se dozvoliti ičija ugroza života. Svjesni činjenice koliko ovaj most znači lokalnom stanovništvu, već smo pokrenuli korake za pronalaženje najboljeg rješenja“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec. Naglasio je kako je Grad zatražio i sastanak s Hrvatskim vodama koje bi se trebale uključiti u rješavanje problema.

Foto: gorica.hr

Predstavnici Mjesnih odbora i Grada Velike Gorice zaključili su da se mora naći rješenje kako bi se postojeći most mogao osposobiti za prometovanje osobnih automobila i pješaka, a zatim odlučiti na koji način dugoročno riješiti ovaj problem.

„Predložili smo zamjeniku gradonačelnika da se postojeći most stavi u funkciju za pješake, bicikliste i osobne automobile, a ako treba da se i smanji njegova širina kako njime ne bi mogla prometovati veća vozila“, otkrio nam je Damir Kovačević, predsjednik MO Rakitovec i sudionik ovog sastanka.

Kovačević nam je rekao kako je zadovoljan atmosferom u kojoj je protekao sastanak te kako je dogovoreno da se svi zajedno ponovno nađu za desetak dana.

„Rješavanje ovog problema prioritet je za Grad Veliku Goricu i sigurno nećemo iznevjeriti naše sugrađane. Sljedeći sastanak održat ćemo za desetak dana, a do tada ćemo imati sve potrebne informacije struke i ostalih subjekata koji će biti uključeni u sanaciju mosta“, dodao je na kraju sastanka Kolarec.