Poveži se s nama

Gospodarstvo

Počele prijave za drugo izdanje #StartupVG-a

Pobjednici će dobiti 15 tisuća kuna, drugoplasirani tim 3 tisuće, a trećeplasirani prijenosno računalo

Objavljeno

Prvi #StartupVG okupio je veliki broj mladih iz cijele Hrvatske koji su natjecali u razvijanju poslovnih ideja i poduzetničkih projekata. Ovakva natjecanja prilika su mladima koji imaju ideju za poslovni pothvat, ali nemaju odgovarajući tim i znanja kako bi ju realizirali, da je realiziraju. Grad Velika Gorica u suradnji sa Zagrebačkim Inkubatorom Poduzetništva (ZIP) organizira drugi po redu #StartupVG .

„Bit će to dva dana prepuna ideja i sudionika spremnih na kreiranje i intenzivan rad uz pomoć mentora koji vlastiti poduzetnički entuzijazam i znanja žele prenijeti startup timovima i vrsni su stručnjaci za pokretanje startup projekata“, poručili su organizatori.

Prvi dan je rezerviran za formiranje timova, definiranje i razvoj ideja. Ideje se razrađuju definiranjem poslovnog modela, marketinškog plana i pripremom prezentacije – pitcha. Drugi dan timovi će prezentirati svoje ideje, a tri najbolja projekta bit će nagrađena.

„Ovo natjecanje samo jedna je od mjera kojima želimo potaknuti i naše mlade sugrađane na razvijanje poslovnih ideja i osamostaljivanje u vlastitom poslovnom izazovu. Na nama kao Gradu je osigurati sve uvjete da poduzetnici ostvare svoje ideje i projekte ovdje u našem gradu“, rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Dvodnevni događaj održat će se 14. i 15. travnja u Osnovnoj školi Eugena Kumičića, a prijaviti se možete do 10. travnja u 12 sati, putem ovog obrasca.

„ Prošlogodišnji #StartupVG nadmašio je sva naša očekivanja, prvenstveno zbog velikog interesa mladih koji su svojim entuzijazmom, idejama i projektima pokazali da imaju potencijala za realizaciju uspješnih poduzetničkih pothvata. Na ovogodišnjem #StartupVG-u očekujemo još veći broj sudionika i novih inovativnih ideja i projekata. Zahvaljujem se partnerima Erste banci, tvrtki Comminus i Makromikro grupi što su prepoznali vrijednost ovog projekta i bez oklijevanja nas podržali“ – poručio je Domagoj Ilečić, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove EU Grada Velike Gorice.

Gospodarstvo

Obrtnička komora Zagreb nagradila gradonačelnika Barišića i mladu obrtnicu Viktoriju Đurašin

Objavljeno

on

Obrtnička komora Zagreb obilježila je 23. godišnjicu svog djelovanja, a tom je prilikom dodijelila i priznanja te nagrade istaknutim ljudima i institucijama koji svojim djelovanjem pomažu i unapređuju obrtništvo.

Među nagrađenima su i dvoje Goričana, gradonačelnik Dražen Barišić i frizerka Viktorija Đurašin. Zlatni krug Obrtničke komore Zagreb, priznanje za ostvarene posebne rezultate u zaštiti i promicanju obrtništva, obrtničkog obrazovanja, organiziranja sajamskih priredbi, modnih revija te raznih drugih aktivnosti, tako je otišlo u ruke gradonačelnika Barišića, koji je tom prilikom kazao:”To nam je poticaj da u našim mjerama budemo još ustrajniji, a sve u cilju daljnjeg razvoja obrtništva našega grada.”

Viktoriju Đurašin Obrtnička komora Zagreb nagradila je nagradom Mlada obrtnica, koja se dodjeljuje za budući doprinos u razvoju obrtničkog komorskog sustava i obrtništva u cjelini, za obrtnike početnike do 35. godine života.

Također, nagradu je dobio i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, a radi se o priznanju Manduševac za uspješnu suradnju i izniman doprinos u zaštiti, unapređenju, promidžbi i razvoju obrtništva.

Foto: Obrtnička komora Zagreb

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Saznajte koji su poticaji u ovoj godini dostupni obrtima, malim i srednjim poduzetnicima

Objavljeno

on

Gradski Upravni odjel za poduzetništvo, investicije i fondove EU poziva na predstavljanje Programa poticaja za obrte, male i srednje poduzetnike u 2018. godini. Prezentaciji će se pridružiti djelatnici HZZ-a te predstaviti svoje mjere poticaja za zapošljavanje, kao i djelatnici Razvojne agencije Grada Velika Gorica – VE-GO-RA koji će okupljene informirati o dostupnim natječajima za poduzetnike iz fondova EU.

Prezentacija će se održati 22. ožujka u 10 sati, na adresi Šetalište Franje Lučića 15 u Velikoj Gorici.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Gorički vinogradari i vinari učili o sadnji, gnojidbi i rezidbi vinove loze

Dipl. ing. agronomije Zdenko Ivanković održao je predavanje o rezidbi, a prisutnima je pokazao i praktičnu rezidbu

Objavljeno

on

Gorički vinogradari i vinari proteklog četvrtka okupili su se na prvom ovogodišnjem stručno-edukativno predavanju o sadnji, gnojidbi i rezidbi vinove loze. Dipl. ing. agronomije Zdenko Ivanković održao je predavanje o rezidbi, a prisutnima je pokazao i praktičnu rezidbu te odgovarao na mnogobrojna pitanja o sadnji i gnojidbi vinograda. Prehrambeni tehnolog-mikrobiolog Robert Slezak govorio je o Mikorizi i prihrani vinove loze.

Foto: Udruga Grozd

Predavanju u vinogradu obitelji Mikulčić u Kostanjevcu prisustvovalo je 50-tak vinogradara.

Foto: Udruga Grozd

Nastavi čitatiReporter

Izdvojeno