Poveži se s nama

Gospodarstvo

Počeo prosvjed radnika Dalekovod proizvodnje, evo što traže

Nije uspjelo mirenje pregovaračkih odbora sindikata i poslodavca

Objavljeno

Nakon neuspjelih pregovora o novom Kolektvnom ugovoru s upravom Dalekovoda, 450 radnika te tvrtke u Velikoj Gorici te oko 100 radnika u Dugom Selu od jutros su u štrajku. Predsjednik štrajkačkog odbora Ivica Bajlović za Cityportal ističe kako će prosvjed trajati do ispunjenja zahtjeva Sindikata Dalekovod proizvodnje.

“Tražimo normalnu plaću i bodovanje, kako bi prosječna plaća u čitavom pogonu bila oko 5500 kuna, dok nam s druge strane uprava primanja dodatno želi umanjiti. Zadovoljni smo s odazivom radnika, u štrajku je čak njih 98 posto”, kaže Bajlović.

Prosvjed je uslijedio nakon što nije uspjelo mirenje pregovaračkih odbora sindikata i poslodavca. Radnike je najviše razljutio prijedlog nedavnog predsjednika uprave Gordana Kolaka da svih 580 radnika dobije otkaz ugovora o radu, kako bi im bio ponuđen novi sa smanjenim pravima. Inače, ta metaloprerađivačka tvrtka izvozi više od 70 posto proizvoda, obavljajući poslove i na skandinavskom tržištu.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Obrtnička komora Zagreb nagradila gradonačelnika Barišića i mladu obrtnicu Viktoriju Đurašin

Objavljeno

on

Obrtnička komora Zagreb obilježila je 23. godišnjicu svog djelovanja, a tom je prilikom dodijelila i priznanja te nagrade istaknutim ljudima i institucijama koji svojim djelovanjem pomažu i unapređuju obrtništvo.

Među nagrađenima su i dvoje Goričana, gradonačelnik Dražen Barišić i frizerka Viktorija Đurašin. Zlatni krug Obrtničke komore Zagreb, priznanje za ostvarene posebne rezultate u zaštiti i promicanju obrtništva, obrtničkog obrazovanja, organiziranja sajamskih priredbi, modnih revija te raznih drugih aktivnosti, tako je otišlo u ruke gradonačelnika Barišića, koji je tom prilikom kazao:”To nam je poticaj da u našim mjerama budemo još ustrajniji, a sve u cilju daljnjeg razvoja obrtništva našega grada.”

Viktoriju Đurašin Obrtnička komora Zagreb nagradila je nagradom Mlada obrtnica, koja se dodjeljuje za budući doprinos u razvoju obrtničkog komorskog sustava i obrtništva u cjelini, za obrtnike početnike do 35. godine života.

Također, nagradu je dobio i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, a radi se o priznanju Manduševac za uspješnu suradnju i izniman doprinos u zaštiti, unapređenju, promidžbi i razvoju obrtništva.

Foto: Obrtnička komora Zagreb

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Saznajte koji su poticaji u ovoj godini dostupni obrtima, malim i srednjim poduzetnicima

Objavljeno

on

Gradski Upravni odjel za poduzetništvo, investicije i fondove EU poziva na predstavljanje Programa poticaja za obrte, male i srednje poduzetnike u 2018. godini. Prezentaciji će se pridružiti djelatnici HZZ-a te predstaviti svoje mjere poticaja za zapošljavanje, kao i djelatnici Razvojne agencije Grada Velika Gorica – VE-GO-RA koji će okupljene informirati o dostupnim natječajima za poduzetnike iz fondova EU.

Prezentacija će se održati 22. ožujka u 10 sati, na adresi Šetalište Franje Lučića 15 u Velikoj Gorici.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Gorički vinogradari i vinari učili o sadnji, gnojidbi i rezidbi vinove loze

Dipl. ing. agronomije Zdenko Ivanković održao je predavanje o rezidbi, a prisutnima je pokazao i praktičnu rezidbu

Objavljeno

on

Gorički vinogradari i vinari proteklog četvrtka okupili su se na prvom ovogodišnjem stručno-edukativno predavanju o sadnji, gnojidbi i rezidbi vinove loze. Dipl. ing. agronomije Zdenko Ivanković održao je predavanje o rezidbi, a prisutnima je pokazao i praktičnu rezidbu te odgovarao na mnogobrojna pitanja o sadnji i gnojidbi vinograda. Prehrambeni tehnolog-mikrobiolog Robert Slezak govorio je o Mikorizi i prihrani vinove loze.

Foto: Udruga Grozd

Predavanju u vinogradu obitelji Mikulčić u Kostanjevcu prisustvovalo je 50-tak vinogradara.

Foto: Udruga Grozd

Nastavi čitatiReporter

Izdvojeno