Počinje energetska obnova 16 višestambenih zgrada, investicija vrijedna čak 61 milijun kuna

GSG i Ministarstvo graditeljstva danas su potpisali ugovor

0

Na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i Ministarstva graditeljstva za sufinanciranje energetske obnove višestambenih zgrada, Gradsko stambeno gospodarstvo Velika Gorica prijavilo je 16 zgrada i za sve je dobio bespovratna sredstva u iznosu od 60 posto, odnosno 34.762.815,45 kuna. Ukupna investicija vrijedna je 61 milijun kuna, a radovi će početi već ovoga ljeta.

Predrag Štromar, Ljubomir Majdandžić i Tomislav Landeka

Ugovor o energetskoj obnovi 16 višestambenih zgrada GSG i Ministarstvo graditeljstva potpisali su danas. V.d. direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prof. dr. sc. Ljubomir Majdandžić upozorio je predstavnike upravitelja da u sklopu ovog Poziva imaju rok od 18 mjeseci da projekte i završe.

Direktor GSG-a Tomislav Landeka kaže kako će sve zgrade u roku dobiti novu vanjsku ovojnicu, izolaciju krova te novu vanjsku stolariju, a stanari ugodniji i vredniji dom. Također, bitna stavka energetske obnove su uštede, a za stanare 1.061 stana, koliko ih zahvaća ova faza energetske obnove, one će iznositi i do 50 posto.

“Energetska obnova zgrada podrazumijeva primjenu mjera energetske učinkovitosti u svrhu poboljšanja energetskog svojstva zgrade. Tim radovima ostvaruju se uštede energije za grijanje i hlađenje, smanjuju troškovi za energiju te povećava ugodnost boravka i rada u zgradama. Želja nam je da Velika Gorica bude vodeći grad na energetskoj karti u Republici Hrvatskoj. Zadovoljstvo mi je što Grad Velika Gorica i Gradsko stambeno gospodarstvo Velika Gorica nastavljaju s uspješnim projektom energetske obnove višestambenih zgrada u kojima smo do sada našim građanim osigurali značajne uštede”, istaknuo je Landeka.