Poveži se s nama

Vijesti

Potpredsjednik goričkog SDP-a istupio iz Povjerenstva za asfaltnu bazu

Šimunić: „GO SDP Velika Gorica i ja osobno i dalje dajemo podršku mještanima Donje Lomnice i najavljujemo aktivno sudjelovanje u svim akcijama koje će prethoditi aktivnostima za izmještanje asfaltne baze iz Donje Lomnice“

Objavljeno

SDP-ovac Damir Šimunić više nije član Povjerenstva za pregovore sa Strabagom o izmještanju asfaltne baze iz Donje Lomnice. U svome dopisu predsjedniku i članovima Povjerenstva obrazložio je svoj postupak, kojeg u cijelosti prenosimo.

„Poštovani gospodine Predsjedniče, poštovani članovi Povjerenstva!

Kao što sam i najavio na posljednjoj sjednici Povjerenstava, ukoliko se inicijativa za izmještanje AB u D. Lomnici bude i dalje ignorirala od strane Hrvatske vlade i nadležnih ministarstava, ne vidim smisao participiranja u radu Povjerenstva.

Kao što vam je poznato, GO SDP Velika Gorica, inicirala je tematsku sjednicu Gradskog vijeća Grada Velike Gorice na temu problematika izgradnje asfaltne baze u Donjoj Lomnici na kojoj smo čuli sve o štetnosti takvog postrojenja u naseljenom mjestu te smo sudjelovali u donošenju zajedničkih zaključaka te formiranju Povjerenstva koje je trebalo nastaviti s političkim djelovanjem u cilju izmještanja AB.

Mišljenja sam da se zaključci Povjerenstva odrađuju formalno kako bi se stvorio privid o učinkovitosti rada ali bez konkretnih rezultata. Time se otvara dodatni prostor investitoru za dobivanju na vremenu a u cilju smirivanja mještana i njihovog odustajanja od daljnjih akcija.

Povjerenstvo je dopisima i požurnicama zatražilo podršku Gradonačelnika, Hrvatske vlade i nadležnih ministarstava kako bi se AB izmjestila iz Donje Lomnice, međutim više od toga nismo dobili, dapače, dojam je da svi daju podršku Strabagu.

U ovom slučaju, Povjerenstvo je samo alibi onima koji su trebali i mogli doprinijeti rješavanju ovog problema.

Iz navedenih razloga, dajem neopozivu ostavku na mjesto potpredsjednika i člana Povjerenstva.

GO SDP Velika Gorica i ja osobno i dalje dajemo podršku mještanima Donje Lomnice i najavljujemo aktivno sudjelovanje u svim akcijama koje će prethoditi aktivnostima za izmještanje asfaltne baze iz Donje Lomnice.“

Moja županija

Za osam punktova posebnog dežurstva hitne pomoći Zagrebačka županija izdvojila 1,2 milijuna kuna

Preostalih 950.000 kuna pokrit će Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje i Dom zdravlja Zagrebačke županije

Objavljeno

on

Kako bi svojim stanovnicima osigurala adekvatnu primarno-zdravstvenu i specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu i u neradne dane te blagdane, Zagrebačka županija osigurala je 1,2 milijuna kuna za sufinanciranje rada osam punktova posebnog dežurstva u sklopu Doma zdravlja Zagrebačke županije u 2018. godini.

Kao i do sada, punktovi posebnog dežurstva radit će u ispostavama Doma zdravlja u Dugom Selu, Ivanić-Gradu, Jastrebarskom, Samoboru, Svetom Ivanu Zelini, Vrbovcu, Velikoj Gorici i Zaprešiću subotom od 15 do 20 sati te nedjeljom i blagdanima od 8 do 20 sati, čime će se znatno rasteretiti hitna medicinska služba.

Inače, potrebna sredstva za organizaciju rada navedenih 8 punktova u 2018. godini iznose 2.150.000 kuna, od čega je Zagrebačka županija osigurala 1,2 milijuna kuna, a preostalih 950.000 kuna će pokriti Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje i Dom zdravlja Zagrebačke županije vlastitim sredstvima.

„S obzirom da Zagrebačka županija nema bolnicu na svom području morali smo iznaći alternativno rješenja kako bismo stanovnicima osigurali kvalitetnu i dostupnu uslugu tijekom vikenda i blagdana vodeći pri tom brigu da ne stvaramo dodatan pritisak na hitnu medicinu“, izjavio je župan Stjepan Kožić.

Nastavi čitati

Crna kronika

Prometna nesreća kod čvora Kosnica

Potrebna je opreznija vožnja

Objavljeno

on

Na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Kosnica i Ivanja Reka u smjeru istoka došlo je do prometne nesreće. HAK javlja kako je do sudara došlo na 37.+650 km autoceste. Vozače pozivaju na oprez.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Vjerovali ili ne: U 17,15 sati stiglo nam je proljeće

Pogledajte do kada ćemo se smrzavati

Objavljeno

on

Točno u 17 sati i 15 minuta došuljalo nam se proljeće, iako ga baš i nismo osjetili s obzirom da je u tom trenutku u centru Gorice izmjereno 0 Celzijevih stupnjeva, a lagano je padao i snijeg. Prema najavama meteorologa još ćemo barem tjedan dana, ako ne i duže, morati trpjeti klimatološku zimu. Do ponedjeljka, 26. ožujka, temperature zraka spuštat će se i do minus 4°C, ali će se najviše dnevne penjati do podnošljivijih 9°C.

Prvi dan proljeća datum je kada nam dan i noć traju jednako dugo, što se naziva proljetna ravnodnevica. Tako je nama koji živimo na sjevernoj Zemljinoj polutki, dok je stanovnicima na južnoj počela jesen. Proljeće će trajati 93 dana, točnije do 21. lipnja u 12 sati i 7 minuta.

Inače, datumi početka godišnjih doba variraju iz godine u godinu zbog nesavršenosti kalendara i eliptičnosti Zemljine orbite oko Sunca.

Temperature zraka do ponedjeljka, 26. ožujka:

 

Nastavi čitatiReporter

Izdvojeno