Projekt „Prsten potpore“ zanimljiv i našim susjedima

U 33 osnovne i srednje škole u njega je uključeno 120 učenika za koje je osigurano 109 pomoćnika u nastavi

0

Za projekt uključivanja djece s posebnim potrebama u redoviti sustav obrazovanja Zagrebačke županije, čulo se i izvan granica naše zemlje. Bosanskohercegovačko izaslanstvo posjetilo je županiju tijekom svog studijskog boravka u Republici Hrvatskoj. Predstavnici Sarajevskog i Tuzlanskog kantona iz prve ruke htjeli su se upoznati s rezultatima svojih kolega iz Hrvatske.

Predstavljanje je organizirano za predstavnike javnih ustanova, škola, organizacija civilnoga društva i ministarstava iz dva bosansko-hercegovačka kantona u kojima je u tijeku izrada strategije inkluzivnog obrazovanja.

Zagrebačka županija ovaj projekt, sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda, provodi od školske 2015./2016. godine, a ove godine potpisan je ugovor o njegovu četverogodišnjem sufinanciranju. U 33 osnovne i srednje škole u njega je uključeno 120 učenika za koje je osigurano 109 pomoćnika u nastavi.

„Odgovorit ćemo na sve potrebe koje će se javiti tijekom četverogodišnje provedbe projekta. Uključivat ćemo u njega i nove pomoćnike kako bi svi učenici imali jednake mogućnosti u obrazovanju“, istaknula je Ivančica Prugovečki, voditeljica projekta „Prsten potpore“.