Poveži se s nama

Sport

Savjetovanje u Jezerčici

Objavljeno

Još jedno uspješno, radno i iznimno konstruktivno savjetovanje je iza svih tijela Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice, a koje su ove godine – uz predstavnike pojedinih klubova koji se mijenjaju kao tematski sudionici – posjetili i pomoćnik glavnog tajnika HOO-a Siniša Krajač sa suradnicima.

Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice 6. i 7.listopada organizirala već tradicionalno Savjetovanje o športu. Foto: Vitomir Štuban/cityportal.hr

Tridesetak sudionika dvodnevno je na visokoj razini razgovaralo u aktualnim temama velikogoričkog, županijskog i hrvatskog športa, a kroz otprilike mjesec dana – a nakon što će se održati sjednica Izvršnog odbora Zajednice i donijeti odluke vezane uz zaključke sa Savjetovanja – organizirat će se i sastanak sa svim predstavnicima udruga koje su u članstvu Zajednice, te ih upoznati sa novim smjernicama razvoja velikogoričkog športa.
Uvodno je predsjednik Zajednice Goran Kovačić pozdravio sve nazočne, posebno gospodu iz HOO-a, zamjenika gradonačelnika Ervina Kolarca i resornog ‘ministra’ Nevena Topolnjaka, a zatim je zamjenik gradonačelnika istaknuo ponajprije da predsjednik i Izvršni odbor imaju potpunu potporu Grada.

Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice 6. i 7.listopada organizirala već tradicionalno Savjetovanje o športu. Foto: Vitomir Štuban/cityportal.hr

Tajnik Davor Štuban održao je predavanje na temu ‘Promidžba i značaj Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice’, istaknuvši da mediji nedovoljno kvalitetno prate šport u cjelini, ne promišljaju pozitivno i razvojno, te se putem njih čak vrši i negativna promidžba. Ono što je pozitivno nedovoljno je istaknuto i praćeno, zanimljivo je kada netko nekoga napada ili u većini slučajeva neargumentirano blati.

Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice 6. i 7.listopada organizirala već tradicionalno Savjetovanje o športu. Foto: Vitomir Štuban/cityportal.hr

BESPLATNO KNJIGOVODSTVO
Na Savjetovanju je donijet zaključak i o Udrugama od posebnog značaja, a novu definiciju i popis udruga koje zadovoljavaju uvrštavanje dati će Izvršni odbor. Nenad Črnko, predsjednik Nadzornog odbora Zajednice, govorio je i prijedlogu da Zajednica uvede zajedničko knjigovodstvo za sve članice, a temeljem prijedloga kojeg je dao i Grad Velika Gorica. Zaključeno je da će udrugama biti ponuđeno da se za sve udruge vodi zajedničko knjigovodstvo, te biti plaćeno iz sredstava gradskog proračuna.

Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice 6. i 7.listopada organizirala već tradicionalno Savjetovanje o športu. Foto: Vitomir Štuban/cityportal.hr

Predsjednik Goran Kovačić otvorio je i temu o gradskim dvoranama, te izvijestio i pročelnika Topolnjaka o namjeri Zajednice da sjedne sa ravnateljima i ‘izbori’ se da izvannastavne termine u velikogoričkim dvoranama. U dogledno će se vrijeme, naglasio je Topolnjak, održati sastanak ravnatelja i Zajednice i nastojati staviti nadzor nad slobodnim terminima pod okrilje Zajednice, te će se učiniti dodatni napor ne bi li se snizila cijena dvorane SSŠ-e. Dvorane jesu znatan problem članica, one koje imaju kapacitete (Gradska i SSŠ-e) su popunjene ili izrazito skupe, pa se potreba za dvoranama osnovnih škola nameće kao potreba i nužnost.

Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice 6. i 7.listopada organizirala već tradicionalno Savjetovanje o športu. Foto: Vitomir Štuban/cityportal.hr

Zanimljivi razgovori vodili su se oko ženskog ekipnog športa, rada s mlađim uzrasnim kategorijama i perspektivama istog, te je zaključeno da će Zajednica dati maksimalnu potporu ponajprije radu s mlađim uzrasnim selekcijama, a seniorski dio sufinancirati u udrugama gdje su posložene ambicije, stručni rad i rad Uprava. O prvoligaškom športu progovorili su predstavnici HRK Gorica Marinko Karavanić i Đuro Mesić.

Javne potrebe u športu grada Velike Gorice u 2018.godini i nova strategija razvoja velikogoričkog športa, teme koje su prezentirali predsjednik Kovačić i dopredsjednik Darko Blažinčić, biti će dodatno razrađene na skoroj sjednici IO-a, a zaključeno je da će to tijelo donijeti prioritete, nastaviti pratiti namjensko trošenje sredstava i nastojati otvoriti nova programska područja u proračunu za 2018.godinu.

Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice 6. i 7.listopada organizirala već tradicionalno Savjetovanje o športu. Foto: Vitomir Štuban/cityportal.hr

AMBULANTA I PRIJEVOZ ŠPORTAŠA
Drugoga dana otvorene su i prodiskutirane mnoge teme; bilo je riječi o suradnji Zajednice sa lepoglavskom Zajednicom i EU fondovima, o suradnji sa županijskom Zajednicom i granskim savezima, o prijevozu kojeg osigurava čelna športa udruga Grada i potrebi za možda i u neko vrijeme dodatnim vozilom, te o Sportskoj ambulanti, čijim uslugama korisnici i nisu sasvim zadovoljni, ponajprije zbog preranog odlaska na godišnje odmore u fazi kada športaši počinju natjecanja. Ambulanta obavlja 30 pregleda dnevno, radi od ponedjeljka do petka, prošle je godine napravila 2068 pregleda za što je Grad izdvojio 241.000,00 kn. Zaključeno je da će se pokušati ostvariti i dodatna suradnja sa drugim poliklinikama.

Kombi vozilo Zajednice, ustvrdili su sudionici, odličan je potez, a isto redovito koristi 15-ak udruga, pretežito sa putovanja iznad 200 km. Zajednica za vikende kada je potražnja veća ima i ugovor sa vanjskim prijevoznikom, a u tom slučaju udruga sama plaća gorivo i cestarinu, dočim Zajednica vrši podmirivanje usluge korištenja. Potrebe za prijevozom su velike, usluge koriste pretežito seniorske momčadi pretežito dvoranskih športova, jer mogućnosti za nečim većim nema. Stoga će Zajednica, ukoliko se pojavi povoljna ponuda, krenuti u nabavku drugog, moguće i rabljenog vozila.

Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice 6. i 7.listopada organizirala već tradicionalno Savjetovanje o športu. Foto: Vitomir Štuban/cityportal.hr

U diskusijama su sudjelovali svi nazočni. Bila je to izmjena iskustava, pogleda na rad sa seniorima, mlađim uzrasnim kategorijama, šuškalo se o dobrim i lošim stvarima i o tome kako bi zapravo trebalo biti, kada bismo zapeli još jače i svim raspoloživim snagama. Savjetovanja ovog tipa izniman su događaj, o športu progovaraju ljudi koji ga žive najmanje 8 sati dnevno, intenzivno i u svoj punoći. Zaključci koje će doraditi Izvršni odbor Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice otišli su put Velike Gorice, a blijeda partija izabrane nogometne vrste Hrvatske nije promijenila opći zaključak – bilo je sjajno!

Nastavi čitati

HOTNEWS

FOTO Gorica glatkom pobjedom utvrdila 2. mjesto

Objavljeno

on

Novom pobjedom Gorica je utvrdila drugu poziciju na prvenstvenoj ljestvici i usput srušila tradiciju da Lučko već godinama ne gubi u Velikoj Gorici. U današnjem susretu domaćin je od početka dirigirao događanjima na terenu, a napadi su se uglavnom odvijali po bočnim vertikalama (Mtchedlishvili – Matošević odnosno Žutić – Ojamaa), u sredini su operirali Atiemwen, Zenko i Marina. Prvu prigodu nije iskoristio Zenko u 8. minuti, slabo zahvaćena lopta bila je lagan plijen za Koprića. Vodstvo je uslijedilo nakon brze i izrađene akcije po desnoj strani, perfektan centaršut Gruzijca Mtchedlishvilija za Atiemwena, koji sa 6-7 metara u skoku udarcem glavom šalje loptu u bliži kut za 1:0.

U drugom poluvremenu Šipoš u 54. minuti s desetak metara plasira loptu Kopriću u ruke. Odmah iza toga slijedi dvostruka izmjena, Astafei i Dvorneković ulaze u igru da bi napadi postali brži i učinkovitiji. Gosti u 66. propuštaju prigodu za izjednačenje kada Tolićev udarac iz blizine Kahlina zaustavlja tijelom. Napadi Gorice redali su se i na lijevoj i na desnoj strani i u 74. drugi pogodak za domaće. Dvorneković je bio nezadrživ u kontranapadu, iz blizine puca u bliži kut, Koprić odbija do Dvornekovića koji na lijevoj strani pronalazi Zenka, plasirana lopta s desetak metara trese mrežu u bližem kutu za 2:0. Astafei u 78. ubacuje loptu paralelno s vratima, Ojamaa je zamalo zakasnio da zatrese mrežu.

Galerija fotografija

Druga HNL – 23. kolo

HNK Gorica – NK Lučko 2:0 (1:0)

Velika Gorica. Gradski stadion. Gledatelja 250. Subota, 24.03.2018., 15:30 sati. Sudac: Željko Frković (Gospić). Pomoćnici: Emir Trklja (Petrinja) i Željko Bučar (Duga Resa). Delegat: Damir Špoljar (Varaždin). Strijelac: 1:0 – Atiemwen (20), 2:0 – Zenko (76).

GORICA: Kahlina, Čagalj, Smoljo, Matošević (od 56. Dvorneković), Ojamaa, Šipoš (od 55. Astafei), Žutić, Zenko, Mtchedlishvili, Atiemwen (od 70. Maslowski), Marina. Trener: Ivan Prelec.

LUČKO: Koprić, Simeunović, Rihtar, Knezović, Tolić (od 75. Luetić), Matoš, Petrović (cap.), Mihaljević, Oršolić, Ikić (od 70. Travaglia), Kunštić. Trener: Denis Bezer.

Rezultati 23. kola (subota, 24.03.2018.): Gorica – Lučko 2:0, Dinamo II – Šibenik 2:0, Dugopolje – Solin 0:1, Varaždin – Kustošija 2:0, Sesvete – Hrvatski dragovoljac 2:2.

Redoslijed: 1. Dinamo II 45, 2. Gorica 42, 3. Dugopolje 38, 4. Varaždin 37, 5. Sesvete 36, 6. Solin 29, 7. Hajduk II 28, 8. Šibenik 28, 9. Lučko 27, 10. Hrvatski dragovoljac 24, 11. Kustošija 21, 12. Novigrad 21.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Daniel Rotich Chebolei srušio rekord Turopoljske trke

Ove godine prijavilo se više od 500 natjecatelja

Objavljeno

on

Turopoljska utrka ove godine okupila je rekordan broj natjecatelja, prijavilo se više od 500 sudionika iz devet zemalja. Sunčano i prohladno vrijeme privuklo je i veliki broj navijača, a vrhunac dana bio je odličan rezultata Daniela Roticha Cheboleija koji je dionicu polumaratona otrčao za sat i dvije minute. Kenijac je srušio rekord staze i ostavio ostatak konkurencije 2 kilometra iza sebe. Kako je to danas izgledalo pogledajte u video prilogu.

Nastavi čitati

Sport

Gorica ugošćuje Lučko, Kurilovec u Dugom Selu

Gradići ugošćuju Slunj a Polet dočekuje Mladost iz Petrinje

Objavljeno

on

Nk Udarnik. Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

 

 

Za vikend 24. i 25. ožujka 2018. klubovi NS Velika Gorica nastavljaju svoja prvenstvena natjecanja. Drugoligaš Gorica je uspješno odradila dvije trećine posla u pohodu na 1. HNL i na poziciji je koja vodu u elitu. Nova prepreka na tom putu je u subotu 24. ožujka od 15.30 Lučko na gradskom stadionu u Velikoj Gorici a pobjeda momčadi trenera Preleca je imperativ. Trećeligaš Kurilovec više se i ne sjeća kada je izgubio a nastojati će da tako ostane i u subotu u Dugom Selu ali lako neće biti.

HNK Gorica. Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

 

Od četvrtoligaša Gradića i Poleta očekuje se upis bodova kontra Slunja i Mladosti iz Petrinje. U petom rangu Lukavec će protiv Strmca čuvati tron, Gorici neće biti lako u Pisarovini, Bistra je veliki favorit protiv Lomnice a Klas može ravnopravno s Ladučem.

 

Nk Gradići Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

 

U 1. županijskoj ligi istok više klubova konkurira za mjesto koje vodi u viši rang, posebno nakon neočekivanih posrtanja Turopoljca i Dinama Hidrela. Nadalje će biti zaista zanimljivo jer sada im za vrat pušu Sloga iz Križa i Sava iz Sopi Hrušćice a možda i Kloštar te Lonja. U posljednjem rangu Turopolje je domaćin Žabnici a Kupa u Pokupskom ugošćuje Slobodu.

 

 

 

RASPORED ZA KLUBOVE NS VEKIKA GORICA-VIKEND 24. I 25. OŽUJKA 2018.

2. HNL-23. kolo–GORICA-LUČKO (Velika Gorica subota 24. ožujka u 15.30)
3. HNL-20. kolo–DUGO SELO-KURILOVEC (Dugo Selo subota 24. ožujka u 15.30)
4. HNL-19. kolo–GRADIĆI-SLUNJ (Gradići nedjelja 25. ožujka u 16 sati)
4. HNL-19. kolo–POLET-MLADOST PETRINJA (Buševec nedjelja 25. ožujka u 16 sati)

 

JŽNL—18. kolo–LUKAVEC-STRMEC BEDENICA (Lukavec subota 24. ožujka u 15 sati)
JŽNL—18. kolo–JAMNICA-HNK GORICA II (Pisarovina nedjelja 25. ožujka u 16 sati)
JŽNL—18. kolo–BISTRA-LIMNICA (Bistra nedjelja 25. ožujka u 16 sati)
JŽNL—18. kolo–LADUĆ-KLAS (Laduč nedjelja 25. ožujka u 16 sat)

 

1. ŽNL istok-18. kolo-BUNA-SAVA (Mala Buna nedjelja 25. ožujka u 16 sati)
1. ŽNL istok-18. kolo-MRACLIN-KLOŠTAR (Mraclin nedjelja 25. ožujka u 16 sati)
1. ŽNL istok-18. kolo-VATROGASAC-SLOGA KRIŽ (Kobilić nedjelja 25. ožujka u 16 sati)
1. ŽNL istok-18. kolo-ZVEKOVAC-TUROPOLJAC (Zvekovac nedjelja 25. ožujka u 16 sati)
1. ŽNL istok-18. kolo-OBOROVO 74-DINAMO HIDREL (Oborovo nedjelja 25. ožujka u 16 sati)
1. ŽNL istok-18. kolo-MLADOST-BRCKO (Obrezina nedjelja 25. ožujka u 16 sati)
1. ŽNL istok-18. kolo-MEŠTRICA-JELAČIĆ (Gornja Lomnica nedjelja 25. ožujka u 16 sati)

 

2. ŽNL istok-18. kolo-TUROPOLJE-ŽABNICA (Turopolje nedjelja 25. ožujka u 15 sati)
2. ŽNL istok-18. kolo-KUPA-SLOBODA (Pokupsko nedjelja 25. ožujka u 15 sati)

Nastavi čitatiReporter

Izdvojeno