Poveži se s nama

Kultura

Saznajte tko je kriv za vaše rasparene čarape

Oni su mali, simpatični i nevidljivi

Objavljeno

Na platno Kina Gorica u četvrtak dolaze dva nova filma. Prvi je animirani film „Neparožderi“. Riječ je o češko – slovačko – hrvatskoj koprodukciji koja se temelji na istoimenom književnom predlošku češkog autora Pavela Štruta. Radnja prati bande malenih, simpatičnih, običnim ljudima nevidljivih bića, koji kradu jednu čarapu iz para.

Snjegović je triler snimljen prema istoimenom romanu jednog od najboljih pisaca krimi romana, Joa Nesbøa. Režiju potpisuje Tomas Alfredson, a glavne uloge tumače Michael Fassbender, Rebecca Ferguson i Val Kilmer.

„Detektiv Hole pokušava stati na kraj serijskom ubojici čije žrtve uvijek nestaju na dan kad u Oslu padne prvi snijeg. Ovaj put istražuje nestanak žene čiji je šal nađen zamotan oko snjegovića zloslutnog izgleda“ stoji u najavi filma.

Neparožderi će se prikazivati od 18 sati, osim u nedjelju kada je projekcija zakazana za 18,30 sati te u subotu kada nema projekcija.
Triler „Snjegović” prikazivat će se u četvrtak, petak, ponedjeljak, utorak i srijedu od 20 sati.

HOTNEWS

FOTO Gorica dobila novi Ljetopis, a u njemu i Petek na Gorice!

Grahovca je gotovo svakog petka susretala ekipa istoimene rubrike Cityportala, koji je zajedno s nama crpio različite informacije od kumica sa zelene tržnice do prodavača svega i svačega s kurilovečkog sajmišta

Objavljeno

on

Iz tiska je izašao Ljetopis grada Velike Gorice, koji na jednom mjestu okuplja domaću književnost, umjetnost, kulturna zbivanja, društveni, politički i vjerski život, sport, školstvo, gospodarstvo, povijest, znanost i zabavu. Novi velikogorički godišnjak na 253 stranice donosi 30 priča različitih autora.

„S ponosom možemo reći kako je to već 14. broj te da postoji kontinuitet i tradicija. Ljetopis je dobio svoje mjesto u kulturnom i društvenom životu grada. U njemu nastojimo obuhvatiti raznovrsnost života i mnoštvo tema, čime je zanimljiv širokoj čitateljskoj populaciji, nastojeći da tekstovi imaju trajnu vrijednost. Oni se slijevaju kao kamenčić mozaika u jednu cjelovitu i živopisnu sliku Velike Gorice“, kaže urednik Ljetopisa Miljenko Muršić.

21.03.2018.-Velika Gorica-Predstavljen novi Ljetopis grada. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal.hr

Među različitim temama obrađen je i Petek na Gorice, o kojem je pisao učitelj Miroslav Grahovac. Upravo je njega gotovo svakog petka susretala ekipa istoimene rubrike Cityportala, koji je zajedno s nama crpio različite informacije od kumica sa zelene tržnice do prodavača svega i svačega s kurilovečkog sajmišta.

„Petek na Gorice zapravo je nekada bio Četrtek na Gorice, s obzirom da su sajmovi bili četvrtkom te se podudarao sa sajmom u Pokupskom. Onda su se Turopoljci i Brežani dogovorili da se velikogorički sajam pomakne na petek. U Ljetopisu sam pisao o svemu po malo, o tome kako su se nekada održavali sajmovi, što se sve prodavalo i s čim trgovalo, a kako je to danas“, ispričao nam je Grahovac.

Galerija fotografija:

Nastavi čitati

Kultura

Koncertima, predavanjem i filmovima odat će počast francuskom skladatelju Claudeu Debussyu

Diljem svijeta obilježava se 100. obljetnica Debussyeve smrti

Objavljeno

on

Umjetnička škola Franje Lučića organizira “Dane Debussya u Velikoj Gorici“, kojima će se Gorica ucrtati na kartu svjetskih gradova koji će obilježiti 100. obljetnicu smrti velikog francuskog skladatelja Claudea Debussya. Osim koncerata i predavanja, na Danima Debussyja prikazat će i filmove, a sve će se događati u Koncertnoj dvorani Umjetničke škole Franje Lučića.

Manifestacija počinje u srijedu u 18 sati koncertom i predavanjem učenika, posvećenom francuskom skladatelju. Idući dan u 18 sati na rasporedu je predavanje na temu “Debussy i filmska glazba”, a u petak u 19 sati Debussya sviraju nastavnici Umjetničke škole. Dani Debussya završavaju u subotu projekcijom filmova o skladatelju, a program počinje u 11 sati.

Manifestaciju su osmislili nastavnici Krešimir Starčević i Irena Paulus, a ulaz je besplatan.

 

Nastavi čitati

Kultura

FOTO Turopoljski folklorni spektakl u Lisinskom

Objavljeno

on

 

Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Grada Velike Gorice je Turopoljskim festivalom folklora ”Turopolje moje drago” u Koncertnoj dvorani ”Vatroslav Lisinski” u Zagrebu jučer svečano obilježila 20. obljetnicu osnutka i kontinuiranog djelovanja. Festival je realiziran pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i gradonačelnika Grada Velike Gorice Dražena Barišića, a realizaciju financijski je potpomoglo Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Trosatni festival folklora ispunili su: FA Šiljakovina, Gradski zbor Franjo pl. Lučić Velika Gorica, Hrvatsko pjevačko društvo ”Kučani” (Kuče), KUD Čiče (Novo Čiče), KUD Dučec (Mraclin), KUD Gradići, KUD Mičevec, KUD ”Nova zora” (Donja Lomnica), KUD Pleso (Velika Gorica), KUD Stari Grad (Lukavec), KUD Šćitarjevo, KUD Velika Mlaka, Ogranak ”Seljačke sloge” Buševec, Turopoljske mažoretkinje, Udruga Velikogoričkih mažoretkinja, Udruga za promidžbu glazbene kulture Ansambl ”Zlatne godine” (Velika Gorica) i VIS ”Jane” (Velika Gorica). Program je bio koncipiran u dva dijela (pauza 15 minuta), a izvedene su ukupno 32 koreografije. Na kraju sjajne prezentacije folklora diljem Lijepe naše sve članice Zajednice otpjevale su zajedničku pjesmu ”Turopolje moje malo”.

Galerija fotografija

Nastavi čitatiReporter

Izdvojeno