Poveži se s nama

HOTNEWS

U Gradićima održan uskrsni koncert „Jezuš nam je gore vstal“

Na repertoaru se našli stari sakralni napjevi i starocrkveni korali, a izvodio se i gospel

Objavljeno

U crkvi svetog Antuna Padovanskog održan je tradicionalni uskrsni koncert „Jezuš nam je gore vstal“. Na repertoaru su se našli stari sakralni napjevi i starocrkveni korali, a izvodio se i gospel. KUD-u „Gradići“ ponovno je pošlo za rukom organizirati još jedno nezaboravno druženje.

17.04.2017. Velika Gorica – koncert „Jezuš nam je gore vstal“. foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

„Surađujemo sa svim udrugama iz naše Zajednice pa čak i šire. S obzirom na to da poznajemo njihove opuse, gledali smo da pozovemo one koji njeguju sakralnu glazbu. Neka društva to rade više, a neka manje. Upravo zbog toga društvo iz Lukavca čest je gost na Uskrsnom koncertu, kao i ansambl Zlatne godine. Noviteti ovogodišnjeg koncerta bili su sekcija pjevača Starih pajdaša i ženski Kvartet Angeline, koji njeguje ovu vrstu glazbe“, rekla nam je Gordana Kovačić, predsjednica KUD-a Gradići.

17.04.2017. Velika Gorica – koncert „Jezuš nam je gore vstal“. foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

Na koncertu su nastupili Vokalni ansambl “Zlatne godine”, Vokalna sekcija KUD-a “Stari grad”, Vokalna sekcija “Stari Pajdaši”, Kvartet “Angeline” i Vokalna sekcija KUD-a “Gradići”.

Galerija fotografija

HOTNEWS

Vjerovali ili ne: U 17,15 sati stiglo nam je proljeće

Pogledajte do kada ćemo se smrzavati

Objavljeno

on

Točno u 17 sati i 15 minuta došuljalo nam se proljeće, iako ga baš i nismo osjetili s obzirom da je u tom trenutku u centru Gorice izmjereno 0 Celzijevih stupnjeva, a lagano je padao i snijeg. Prema najavama meteorologa još ćemo barem tjedan dana, ako ne i duže, morati trpjeti klimatološku zimu. Do ponedjeljka, 26. ožujka, temperature zraka spuštat će se i do minus 4°C, ali će se najviše dnevne penjati do podnošljivijih 9°C.

Prvi dan proljeća datum je kada nam dan i noć traju jednako dugo, što se naziva proljetna ravnodnevica. Tako je nama koji živimo na sjevernoj Zemljinoj polutki, dok je stanovnicima na južnoj počela jesen. Proljeće će trajati 93 dana, točnije do 21. lipnja u 12 sati i 7 minuta.

Inače, datumi početka godišnjih doba variraju iz godine u godinu zbog nesavršenosti kalendara i eliptičnosti Zemljine orbite oko Sunca.

Temperature zraka do ponedjeljka, 26. ožujka:

 

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Obrtnička komora Zagreb nagradila gradonačelnika Barišića i mladu obrtnicu Viktoriju Đurašin

Objavljeno

on

Obrtnička komora Zagreb obilježila je 23. godišnjicu svog djelovanja, a tom je prilikom dodijelila i priznanja te nagrade istaknutim ljudima i institucijama koji svojim djelovanjem pomažu i unapređuju obrtništvo.

Među nagrađenima su i dvoje Goričana, gradonačelnik Dražen Barišić i frizerka Viktorija Đurašin. Zlatni krug Obrtničke komore Zagreb, priznanje za ostvarene posebne rezultate u zaštiti i promicanju obrtništva, obrtničkog obrazovanja, organiziranja sajamskih priredbi, modnih revija te raznih drugih aktivnosti, tako je otišlo u ruke gradonačelnika Barišića, koji je tom prilikom kazao:”To nam je poticaj da u našim mjerama budemo još ustrajniji, a sve u cilju daljnjeg razvoja obrtništva našega grada.”

Viktoriju Đurašin Obrtnička komora Zagreb nagradila je nagradom Mlada obrtnica, koja se dodjeljuje za budući doprinos u razvoju obrtničkog komorskog sustava i obrtništva u cjelini, za obrtnike početnike do 35. godine života.

Također, nagradu je dobio i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, a radi se o priznanju Manduševac za uspješnu suradnju i izniman doprinos u zaštiti, unapređenju, promidžbi i razvoju obrtništva.

Foto: Obrtnička komora Zagreb

Nastavi čitati

HOTNEWS

Ekipe dežuraju u Čičkoj Poljani

Najviši vodostaj na sifonu Odra očekuje se u srijedu

Objavljeno

on

Ekipe sastavljene od djelatnika Hrvatskih voda i članova vatrogasnih društava Grada Velike Gorice u stalnom su dežurstvu u Čičkoj Poljani. Jučer je održan sastanak Stožera civilne zaštite na kojem je izneseno kako se najviši vodostaj na sifonu Odra očekuje u srijedu.

Nastavi čitatiReporter

Izdvojeno