U sklopu Adventa u knjižnici građani će moći prelistati ‘Milenijsku Bibliju’

Radi se o posebno vrijednom limitiranom izdanju Biblije i najvećoj knjizi u Gradskoj knjižnici Velika Gorica koja će se moći prelistavati samo uz pomoć rukavica

Prigodnim progamima Gradska knjižnica Velika Gorica obilježit će adventsko vrijeme. Među događanjima koja su pripremili za kraj godine bit će ponešto za svakoga – ljubitelje izložbi, kreativnih radionica, predavanja i dokumentarnog filma.

U Dječjem odjelu bit će izloženi dječji radovi na temu “Mogut”, a nakon te izložbe svoju će božićnu izložbu o bajci “Orašar” imati djeca iz Dječjeg vrtića Velika Gorica. U Područnoj knjižnici Galženica posjetitelji već sada mogu razgledati izložbu o 800 godina dugoj povijesti zagrebačke katedrale, a od 11. prosinca u izlozima na Trgu Stjepana Radića moći će se vidjeti tiskane reprodukcije poznatih likovnih djela božićne tematike.

“U Središnjem odjelu za odrasle izložit ćemo Milenijsku Bibliju, posebno vrijedno limitirano izdanje Biblije i ujedno najveću knjigu u Gradskoj knjižnici Velika Gorica koja će se moći prelistavati samo uz pomoć rukavica”, najavljuju iz knjižnice.

Za male kreativne ruke u Dječjem odjelu bit će organizirana radionica izrade božićnih poklona, a uz dan sv. Lucije u Galženici tema likovne radionice bit će “Svjetlo”. Zadnja ovogodišnja psihoedukativna radionica za roditelje i odgajatelje održat će se u Dječjem odjelu s temom “Razvoj dječje inteligencije”.

Središnji odjel za odrasle ugostit će i po jedno filmsko i književno druženje.

“Ove godine u okviru serijala “Stella Maris” prikazujemo film o marijanskoj baštini Varaždinske biskupije gdje se Marija, zbog bogatog baroknog sakralnog nasljeđa, naziva još i kraljicom anđela, “Varaždinska Regina angelorum”. Obljetnicu smrti književnika Augusta Šenoe ove godine obilježavamo druženjem s pričama iz njegove obiteljske škrinjice”, kažu iz Gradske knjižnice Velika Gorica.