Poveži se s nama

Moja županija

U Vrbovcu došlo do samozapaljenja vozila

Morali intervenirati vatrogasci

Objavljeno

Jučer u 0,50 sati u Brčevcu je izbio požar na osobnom automobilu. Do požara je došlo uslijed zapaljenja električnih instalacija na osobnom automobilu marke Hyundai Elantra. Morali su intervenirati i vatrogasci, a na svu sreću nije bilo ozlijeđenih osoba.

CityTV

HDZ Zagrebačke županije proslavio 28.obljetnicu

S potencijalom, znanjem i iskustvom koje imamo nastavit ćemo razvijati našu organizaciju, promicati naše temeljne vrijednosti i programe…

Objavljeno

on

Hrvatska demokratska zajednica Zagrebačke županije, proslavila je svoju 28.obljetnicu. Na svečanoj sjednici u Ivanić-Gradu okupili su se, uz premijera i predsjednika stranke Andreja Plenkovića, i brojni drugi stranački visoki dužnosnici, članovi, simpatizeri i prijatelji stranke. Na povijesne dane i osnivanje prvog ogranka u Krašiću, podsjetio je predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a Mario Kapulica. “Probijali ste led i bili ste i ostali jedna od naših najsnažnijih i najstabilnijih organizacija. Ovo je jedna od rijetkih naših županijskih organizacija u kojoj danas imamo više članova nego devedesete i u kojoj je struktura članstva takva da imamo više mladih do 30. godina nego onih starijih od 70.”

25.04.2018. – Ivanić-Grad – HDZ Zagrebačke županije proslavio 28.obljetnicu foto:Sanjin Vrbanus/cityportal.hr

Kapulica je pozvao na zajedništvo i jedinstvo kako bi u budućnosti što bolje ostvarivali zacrtane ciljeve i poručio: “Što smo razjedinjeniji, to će razni aktivisti biti žešći prema nama, a oporba će biti ujedinjenija. Pritisak na jedinstvo stranke će se povećavati. To nije dobro i toga se u budućnosti treba čuvati kao što smo se čuvali u Tuđmanovo vrijeme, u kojem smo ispunili, zahvaljujući tom zajedništvu i jedinstvu, najvelebnije ciljeve koji su stajali pred našim generacijama.

U ime domaćina, gradske organizacije, obratio se predsjednik i gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš, koji je iskoristio priliku i pohvalio se ostvarenim planovima i izbornim rezultatima na svom području. “Najbolji primjer su izbori 2017.godine kada smo dobili povjerenje svih građana i osvojili te izbore u prvom krugu.  Siguran sam da ćemo realizirati sve ono što smo si zacrtali.”

25.04.2018. – Ivanić-Grad – HDZ Zagrebačke županije proslavio 28.obljetnicu foto:Sanjin Vrbanus/cityportal.hr

Zadovoljan rezultatima na terenu, najveće i najbrojnije zajednice, je i sam predsjednik županijskog HDZ-a Dražen Barišić koji je istaknuo kako je u posljednjih godinu dana upisano 600 novih članova te neki od članova participiraju u vlasti na državnoj razini. Osim toga na području županije, među ostalim, HDZ ima 3 gradonačelnika, 13 načelnika te predsjednika Županijske skupštine.”Već kroz djelovanje u Skupštini Zagrebačke županije pokazujemo određenim potezima da nam je važan svaki stanovnik i njegova dobrobit. Kroz ovogodišnji proračun, koji smo kao koalicija prihvatili, omogućili smo daljnje osnaživanje gospodarstva, poljoprivede, sporta, obrazovanja, zdravstva i demografije. Posebno smo  pokazali senzibilitet kroz osiguranje udžbenika za sve učenike na području županije.

“S potencijalom, znanjem i iskustvom koje imamo nastavit ćemo razvijati našu organizaciju, promicati naše temeljne vrijednosti i programe. Na sljedećim izborima spremno preuzeti, u potpunosti i odgovornosti u izvršnom dijelu upravljanje Zagrebačkom županijom, dodao je Barišić i naglasio kako županijska organizacija, koja broji oko 12 tisuća članova, stabilna i čvrsta.

25.04.2018. – Ivanić-Grad – HDZ Zagrebačke županije proslavio 28.obljetnicu foto:Sanjin Vrbanus/cityportal.hr

Veliku obljetnicu svojim stranačkim kolegama čestitao je i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i hrvatski premijer Andrej Plenković, koji je također pohvalio njihova izborna postignuća. Ujedno je iskoristio priliku da se osvrne na aktualnu situaciju u kojoj se nalazi država i HDZ. “Vidite i sami da na političkoj sceni potporu dobivaju anti-sistemske stranke tzv. prosvjedne stranke. Stranke koje baziraju svoju popularnost i svoju privlačnost prema hrvatskim biračima na kritici svega onoga što je bilo do sad. Izrazito je važnost da u tom kontekstu HDZ pokaže kuda zemlja ide.”

Istaknuo je kako Hrvatska bilježi pozitivne trendove te dodao kako po prvi puta od 2002. godine bilježimo proračunski suficit od 2,75 milijardi kuna. Pohvalio se i pozitivnim efektima porezne reforme na porast prosječne plače hrvatskih građana. “Prema izašlim podacima prosjećna plača u Hrvatskoj je oko 6,200 kuna, a u gradu Zagrebu iznad 7 tisuća kuna. To su značajni efekti naše gospodarske i financijske politike.” Plenković je najavio i nova tri zakonska prijedloga koja bi trebala riješiti problem blokiranih građana.

25.04.2018. – Ivanić-Grad – HDZ Zagrebačke županije proslavio 28.obljetnicu foto:Sanjin Vrbanus/cityportal.hr

“Zemlja ide upravo u onom smjeru u kojem su generacije članova i članica HDZ-a željele svojim aktivizmom i radom pridonijeti da Hrvatska bude upravo na onom mjestu, na kojem je danas. To je ono što nas povezuje, vrijednosti koje dijelimo i to je povod svima nama da se bavimo politikom i da budemo društveno odgovorni u vremenu koje je naše, koje je sada i koje je tu kako bi Hrvatska budućnost bila još prosperitetnija i još bolja.” Kako je bilo na proslavi, pogledajte u videu.

 

Nastavi čitati

Moja županija

Posjetite 3. Zagrebački obrtnički sajam

Posjetitelje očekuju modne revije, revije frizera, nagradne igre za učenike, a moći će se i sami okušati u nekom od obrtničkih zanimanja

Objavljeno

on

Obrtnička komora Zagreb, u suorganizaciji s Gradom Zagrebom i Zagrebačkom županijom, poziva na treći Zagrebački obrtnički sajam koji će se održavati od sutra, 25. do petka, 27. travnja na Zagrebačkom Velesajmu u paviljonu 7/7a.

Obrtnici iz grada Zagreba i Zagrebačke županije i ove će godine učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola promovirati obrtnička zanimanja i motivirati ih za upis u strukovne obrtničke škole prezentacijom svojih zanimanja.

Svoje struke prezentirat će alatničari, automehaničari, autostruke, bravari, kovači, metalci, plastičari, električari, dimnjačari, građevinari, instalateri centralnog grijanja i plinoinstalateri i plinoserviseri, limari i vodoinstalateri, stolari, soboslikari i ličioci, fotografi, knjigoveže fotokopiraone, kartonažeri, rtv elektroničari i precizni mehaničari, frizeri, kozmetičari, pedikeri i cvjećari, intelektualne usluge, suveniri, zlatari, staklari, optičari, krojači, klobučari, kišobranari, kožna galanterija, krznari, postolari, trgovci, ugostitelji, slastičari, vinogradari, prijevoznici, taksi vozači  i dr.

Posjetitelje očekuju modne revije, revije frizera, nagradne igre za učenike, a moći će se i sami okušati u nekom od obrtničkih zanimanja.

Prošlogodišnji sajam, u dva dana koliko je trajao, posjetilo je više od 3 500 osnovnoškolaca iz 60 škola grada Zagreba i Zagrebačke županije koji su se na sajmu mogli okušati u raznim obrtničkim zanimanjima. Tijekom trajanja sajma izvršeno je anketiranje oko 1 000 učenika. Njih čak 77% reklo je kako im je 2. Zagrebački obrtnički sajam pomogao u odabiru budućeg zanimanja, dok je čak 63% anketiranih dalo Sajmu najvišu ocjenu. Da je ostvaren cilj Sajma, pokazuje i odgovor na pitanje bi li odabrao obrtničko zanimanje na koje je potvrdno odgovorilo 59% anketiranih učenika.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO Frizerke iz Vinkovaca pobjednice u obje discipline

Objavljeno

on

Državno natjecanje učenika frizerske struke u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i Srednje strukovne škole Velika Gorica održano je jučer (petak, 20. travnja) u holu Srednjoškolskog centra u Velikoj Gorici. Dan prije (četvrtak, 19. travnja) ova dvodnevna manifestacija svečano je otvorena u luksuznom hotelu Garden Hill, u kojem je upriličen doček natjecatelj(ic)a i njihovih mentor(ic)a te je održan sastanak Državnog povjerenstva. Manifestaciju je otvorio Hani Haddad, viši stručni savjetnik Agencije za strukovno obrazovanje. Nakon večere nastavljeno je druženje uz prigodni program u kojem su nastupili Tamburaški sastav Alibi i Plesni klub Megablast.

Natjecanje

Na natjecanju su sudjelovala 22 natjecatelja (19 djevojaka i 2 mladića) iz strukovnih škola slijedećih gradova: Vinkovci, Sisak, Đakovo, Varaždin, Dugo Selo, Zagreb, Knin, Makarska, Karlovac, Imotski, Buje, Split i Velika Gorica. Na Državno natjecanje plasirali su se visokim plasmanima na županijskim odnosno međužupanijskim natjecanjima. Veliku Goricu predstavljale su Martina Vranešić i Lucija Brajković, s mentoricom Mirjanom Mikulčić.

Natjecanje je započelo pisanom provjerom stručno teorijskih sadržaja (60 minuta), a praktični dio (kreiranje frizura) odvijao se u dvije discipline. Disciplina 1: a) dnevna frizura na ženskom modelu lutke (35 minuta), b) kreativna frizura četvrtastog izgleda na muškom modelu lutke (35 minuta). Disciplina 2: a) vjenčana frizura na ženskom modelu lutke (35 minuta), b) moderno šišanje (ulična moda) na muškom modelu lutke (35 minuta). Teorijski dio i kreacije frizura ocjenjivao je tročlani sudački žiri, a maksimalan broj bodova iznosio je 270 (90+90+90).

Natjecanje je okončano podjelom medalja (za tri prvoplasirane u obje discipline), zahvalnica, diploma, cvijeća i brojnih darova sudionicima natjecanja, njihovim mentorima, članovima sudačkog i natjecateljskog povjerenstva, a uručivali su ih Stjepan Kos, ravnatelj Srednje strukovne škole Velika Gorica i Hani Haddad. Program natjecanja vodila je Matea Mesić, bivša učenica Srednje strukovne škole Velika Gorica i sudionica Državnog natjecanja (2015.). Organizacija natjecanja bila je odlična. Rastanak je uslijedio nakon zajedničkog ručka u restoranu ”Crni grozd”.

Galerija fotografija

Ljestvice poretka

Ženska frizura  1. Marija Grizelj (Srednja strukovna škola Vinkovci) 259 bodova, 2. Ana Marija Konjević (Srednja škola Viktorovac Sisak) 234, 3. Matea Dragić (Srednja strukovna škola Antuna Horvata Đakovo) 232, 4. Leticija Ris (Srednja strukovna škola Varaždin) 224, 5. Tereza Perolić (Srednja škola Dugo Selo) 216, 6. Marija Perković (Obrtnička škola za osobne usluge Zagreb) 210, 7. Jovana Petko (Srednja strukovna škola kralja Zvonimira Knin) 203, 8. Lucija Brajković (Srednja strukovna škola Velika Gorica) 198, 9. Slavica Merčep (Srednja strukovna škola Makarska) 183, 10. Iva Žužić (Mješovita industrijsko-obrtnička škola Karlovac) 180, 11. Anamarija Rendulić (Mješovita industrijsko-obrtnička škola Karlovac) 165.

Muška frizura  1. Magdalena Pušak (Srednja strukovna škola Vinkovci) 252, 2. Irma Krklec (Srednja strukovna škola Varaždin) 243, 3. Petra Blagec (Srednja škola Dugo Selo) 235, 4. Nikolina Zorman (Srednja strukovna škola Varaždin) 229, 5. Martina Vranešić (Srednja strukovna škola Velika Gorica) 212, 6. Sara Omerčević (Gospodarska škola Istittuto Professionale Buje) 192, 7. Tea Oljača (Obrtnička škola za osobne usluge Zagreb) 184, 8. Terezija Ovničević (Srednja strukovna škola Antuna Horvata Đakovo) 181, 9. Paulo Lončar Lucijić (Obrtničko-industrijska škola Imotski) 171, 10. Valentina Tutek (Mješovita industrijsko-obrtnička škola Karlovac) 169, 11. Filip Radić (Obrtnička škola Split) 154.

 

Nastavi čitati


ReporterIzdvojeno