Učenici iz Bukevja i Novog Čiča poslali dar djeci u Africi

Preko misionara poslali su im nove lopte i novčani dar

0

Uoči Misijske nedjelje, u četvrtak 19. listopada, učenici Područne škole Bukevje i Osnovne škole Novo Čiče sa svojim učiteljima su obilježili Misijski dan. Tom prigodom u goste su im došli vlč. Antun Štefan, misionar i ravnatelj Nacionalnog misijskog ureda i Ines Sosa Meštrović iz Misijskog ureda.

“Kroz multimedijsko predavanje i druženje s misionarom usvojili smo nova znanja o misijama i vidjeli sve teškoće i probleme egzistencijalne stvarnosti s kojima se naša mala braća u Africi susreću. Tako su u našoj školi, bar na trenutak, zaživjele sve radosti i tuge, patnje i nadanja, muke i teškoće daleke Afrike“, kažu iz Osnovne škole Novo Čiče.

Foto: OŠ Novo Čiče

Učenici i učitelji pokazali su i kako imaju veliko srce ispunjeno ljubavlju koje ne ostaje nijemo pred potrebama drugih, znanih i neznanih. Preko misionara, darovali su djeci u Africi nove lopte i novčani dar kojeg su prikupili roditelji, učenici i učitelji.

“Želja nam je bila pokazati kako naša ljubav i vjera dobiva smisao samo onda kada postaje kadra ostaviti traga u životima drugih, kada postaje djelotvorna i pomažuća. I naposljetku, bilo nam je jako lijepo, plesali smo i pjevali, zabavili se i bili sretni”, dodaju iz Osnovne škole Novo Čiče.