Udarnik osjetio moć drugoligaškog nogometa

Biškup mlađi nije mogao računati na standardne Brčića, Čunčića, Ramljaka, Brajka, Šarića i Pralasa

U Velikoj Gorici i u Kurilovcu na kilometar udaljenosti istovremeno su igrala naša tri kvalitetna drugoligaša (na gradskom stadionu Gorica i Varaždin 1:1) kojima slijedeći vikend starta prvenstvo. Prije utakmice u Kurilovcu, po posebnom programu, vježbali su Udarnikovi rekonvalescenti i lakše ozlijeđeni Kristijan Brčić i Mislav Čunčić, a trener Damir Biškup nije mogao računati ni na također ozlijeđenog Branimira Ramljaka te odsutne Nikolu Brajka, Miju Šarića i Stjepana Pralasa. Momčad Sesveta trenera Sergeja Jakirovića, kojoj je ovo bila generalka pred start prvenstva, protiv trećeligaša Udarnika pokazala je i dokazala razliku između drugog i trećeg ranga našeg nogometa igrajući brže, žustrije i okomitije.

Drugoligaš je izradio više velikih prilika za pogotke, ali fantastičnog vratara Domagoja Kranjčeca uspjeli su Sesvečani svladati tek jednom. U 63. minuti gosti su presjekli jedan napad domaćih, a nakon munjevite kontre Vedran Jurjević je još jednom izbio sam na Kranjčeca i konačno ga uspio svladati. Udarnik je relativno dobro parirao i uzvraćao u prvom poluvremenu kada je Hodak pogodio stativu (3. min.), a Džaji je iz samog kuta loptu izvadio golman Filipović (14). Strategu drugoligaša Jakiroviću, ostaje problem realizacije, a Damiru Biškupu utjeha da su nekompletni udarnici igrali kontra jednog od ponajboljih drugoligaša i parirali koliko su mogli i znali, a dojam je da mogu još puno bolje i više.

UDARNIK 0
SESVETE 1

Velika Gorica. SRC Kurilovec. Gledatelja 100. Sudac: N. Šimunović. Pomoćnici: Mužar i Meić (svi iz Velike Gorice).
Strijelac: 0:1-Jurjević (63).

UDARNIK: Kranjčec, M. Grdenić, Ladović, Šimić, Čolić, Kovačić, Kelava, Džaja, Lučić, Hodak, Horvat (još su igrali: Klenović, Krasnić, Turkalj, Gršić, Mihanović).
Trener: Damir Biškup

SESVETE: Filipović, Nikolić, Jelić, Džijan, Gojan, Kontek, Dučkić, Topić, Kolega, Slišković, Jurjević (još su igrali: Sušak, Lihić, Marić, Šubara, Štimac, Salapić, Čosić).
Trener: Sergej Jakirović