Poveži se s nama

Najave

Uskoro nove akcije dobrovoljnog darivanja krvi

“Pozivamo sve građane da se pridruže velikoj obitelji heroja koji malom gestom spašavaju ljudske živote”, pozvali su iz goričkog Crvenog križa

Objavljeno

Nove akcije dobrovoljnog darivanja krvi Gradsko društvo Crvenog križa Velika Gorica organizira u utorak i srijedu, 18. i 19. srpnja u Domu kulture Galženica. Prvi dan akcija će trajati od 10 do 18 sati, a drugi dan od 8 do 14 sati.

“Pozivamo sve građane da se pridruže velikoj obitelji heroja koji malom gestom spašavaju ljudske živote”, rekli su iz goričkog Crvenog križa.

HOTNEWS

U nedjelju svi u Lukavec na kotlovinu

Drugo svjetsko prvenstvo za majstore u spremanju delicija iz kotla

Objavljeno

on

Foto: Rotary klub Velika Gorica

 

Rotary klub Velika Gorica organizira u nedjelju, 22. travnja, u starom dvorcu Lukavec drugo svjetsko prvenstvo u pripremanju kotlovine. Za natjecanje se prijavilo dvadesetak ekipa, a prihod od kotizacija i prodaje delicija iz kotlova namijenjen je akciji velikogoričkih rotarijanaca ‘Pet za izvrsnost’ kojom se potiče izvrsnost mladih Velikogoričana, dodjeljuju stipendije i financiraju programi namijenjeni mladima.

Foto: Rotaty klub Velika Gorica

– Kotlovina je tradicionalno jelo kontinentalne Hrvatske pa se mnogi hvale da se upravo u njihovim kotlovima spravlja ona najbolja i da baš oni znaju pravi recept koji sve obara s nogu. Upravo zato je lani Rotary klub Velika Gorica organizirao prvo svjetsko prvenstvo na kojem je, u žestokoj konkurenciji, pobijedila ekipa Globaldizajna. Ove godine očekujemo još napetije natjecanje od lanjskog – kaže Stipan Teskera, predsjednik velikogoričkog rotary kluba pozivajući sve zainteresirane da se u nedjelju od 13 sati oslade delicijama iz kotla i time pomognu humanitarnoj akciji za mlade Velikogoričane.

Foto: Rotaty klub Velika Gorica

Za ocjenjivanje kotlovine odabran je i stručni žiri kojeg će sačinjavati ljubitelji i vrhunski poznavatelji dobre hrane predvođeni jednim od najboljih hrvatskih kuhara šefom Tomislavom Špičekom. Okupljene će zabavljati tamburaški bend Šaka tamburaša a kroz program će ih voditi Mirko Fodor.

 

Foto: Rotaty klub Velika Gorica

Nastavi čitati

Najave

Gorički odbojkaši domaćini 5.turnira kadeta regije Centar

Ovakvi turniri, utakmice, ali i druženja s vršnjacima iz ostalih klubova i gradova, važni su za njihovo odrastanje u zdrave mlade ljude…

Objavljeno

on

Nakon Varaždina, Siska, Zagreba i Nedelišća, najbolji odbojkaški kadeti u ovom dijelu Lijepe naše, okupit će se sutra i u Velikoj Gorici na 5.turniru kadeta regije Centar. Domaćin natjecanju biti će Odbojkaški klub Gorica koji smatraju kako su ovakvi turniri, utakmice, ali i druženja s vršnjacima iz ostalih klubova i gradova, važni za njihovo odrastanje u zdrave mlade ljude.

Turnir ima i natjecateljski karakter. Prve četiri momčadi odlaze na državno prvenstvo koje će se u svibnju održati u Rovinju, a goričke odbojkaše od plasmana na državno dijeli samo jedna pobjeda. “Što se tiče mlađih dobnih kategorija, bio bi to najveći uspjeh u povijesti kluba, a dodatnu draž svemu tome daje činjenica kako sve to možemo ostvariti na domaćem terenu u Velikoj Gorici, ističu iz OK Gorica.

Turnir kadeta regije Centar igra se sutra u Gradskoj dvorani s početkom u 10 sati.

Nastavi čitati

Najave

U utorak otvorenje izložbe „Nijemci u Zagrebu i okolici kroz stoljeća”

Između dva svjetska rata u Hrvatskoj je živjelo 170 tisuća Nijemaca, a danas se tako izjašnjava svega tri tisuće hrvatskih građana

Objavljeno

on

U utorak će biti otvorena dokumentarna izložba „Nijemci u Zagrebu i okolici kroz stoljeća” autora Gorana Beusa Richembergha, predstavnika njemačke nacionalne manjine u Zagrebačkoj županiji. Iako relativno malobrojna, njemačka nacionalna manjina ima dugu i bogatu povijest. U periodu između dva svjetska rata brojala je oko 170 tisuća pripadnika, da bi se danas svela na oko 3 tisuće. Na izložbi možete saznati koliko su germanski, odnosno njemački i austrijski utjecaji bili važni za formiranje hrvatske kulture, društva, institucija, ali i hrvatske moderne političke nacije.

Svečano otvorenje izložbe održat će se u 19 sati u Domu Zajednice Nijemaca u Hrvatskoj na adresi Palmotićeva 20/1 u Zagrebu. Izložbu će otvoriti Thomas Eberhardt Schultze, veleposlanik SR Njemačke u Hrvatskoj.

Nastavi čitati


ReporterIzdvojeno