Uz Sigurnu kućicu oni nisu napušteni i nezbrinuti, ali trebaju i vašu pomoć

Udruga trenutno brine za 37 pasa

Svake godine mnogobrojne udruge za zaštitu životinja apeliraju na građane da ne ostavljaju kućne ljubimce zbog nekoliko dana odmora. Od ove jedna od takvih udruga je i gorička Sigurna kućica.

“Naša udruga pomaže napuštenim i nezbrinutim životinjama s područja Velike Gorice i okolice. Nekad smo djelovale kao pojedinci, ali ujedinile smo snage i posljednjih šest mjeseci smo udruga.” – rekla je Ana Najcer iz Sigurne kućice.

Pozivi o napuštenim psima stižu gotovo na dnevnoj bazi, a iz udruge svakom psu osiguravaju veterinarsku njegu i skrb nakon čega ide na smještaj, potom slijedi oglašavanje putem društvenih mreža, a tek onda udomljavanje

“Psi su kod teta čuvalica smješteni dok ne nađu svoj dom, ovo nije trajno rješenje, ali nadamo se da će svaki pas pronaći svog stalnog vlasnika.” – kaže Najcer.

Trenutno udruga skrbi o 37 pasa, gotovo sve što im je potrebno financiraju iz vlastitih sredstava, ali ima i nešto donacija na kojima su neizmjerno zahvalne. A treba platiti veterinarske račune, ampule, hranu, igračke, pa ukoliko nešto od toga imate viška, slobodno donirajte, Sigurnoj kućici će dobro doći.

Želite li udomiti psa, sve detalje potražite na Facebook stranici Sigurna kućica, a na isti način kontaktirati ih možete i vezano uz donacije.

Ovo su samo neki od pasa koji čekaju svog novog vlasnika: