Poveži se s nama

Vijesti

Velika Gorica predstavlja se na “Rexpo”-u

Objavljeno

Grad Velika Gorica sudjelovati će na 4. međunarodnom sajmu investicijskih projekata „Rexpo 2015“ koji će se održati  28.10.-29.10.2015. u Poslovnom centru Hypo Expo XXI u Zagrebu.

Sajam je namijenjen investitorima, izvođačima, projektantima, bankama, osiguravajućim društvima, investicijskim fondovima, ministarstvima, gradovima, županijama i svim ostalim zainteresiranim za razvoj javnih i privatnih investicija. U sklopu sajma održat će se i Rexpo Forum na kojem će sudjelovati iskusni stručnjaci za EU fondove te predstavnici međunarodnih institucija i Europske komisije. Na 2500 m2 izložbenog, konferencijskog i prostora za sastanke okupit će se domaći i strani ulagači te će biti predstavljeni najbolji investicijski projekti u regiji.

Grad Velika Gorica, kroz prezentacije, promovirat će sve pokrenute projekte kao i nekoliko područja gospodarske namjene, najvažnija je  poduzetnička zona Rakitovec. Važnost poticanja investicija doprinosi razvoju Grada te ga čini gospodarski zanimljivim i perspektivnim mjestom za ulaganje u Republici Hrvatskoj.

HOTNEWS

FOTO Obilježili Dan planeta Zemlje i svima poslali poruku

‘Postanite svjesni da živite u prekrasnom, malom planetu’

Objavljeno

on

Učenici Područne škole Buševec obilježili su Dan planeta Zemlje. Njihove marljive ruke očistile su okoliš škole i posadile sadnice raznolikog cvijeća. Kažu kako im je najvažnije razvijati svijest o važnosti zaštite i očuvanja naše prirode i planeta Zemlje.

Ujedno su i poslali poruku svima nama: Postanite svjesni da živite u prekrasnom, malom planetu i čuvajte ga da i dalje ostane takav za nas i buduće naraštaje!

Galerija fotografija:

Nastavi čitati

Crna kronika

Uhićen prgavi masovni kradljivac

Nemaskiran je ulazio u objekte te uz prijetnju noža djelatnicima otuđivao novac iz blagajni i cigarete

Objavljeno

on

Policijski službenici VI. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio četiri kaznena djela razbojništva. Sumnja se da je kaznena djela  počinio u siječnju, ožujku i travnju ove godine i to u tri trgovine i jedan kiosk na području Novog Zagreba na način da je nemaskiran ulazio u objekte te uz prijetnju noža djelatnicima otuđivao novac iz blagajni i cigarete.

Materijalna šteta iznosi oko 14.000 kuna. Policijski službenici su nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće su dostavili nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Na travnjaku prepričavali najljepše priče

‘Naše su vrijedne ručice izrađivale simpatična čudovišta’

Objavljeno

on

Zmajevi, vile, čarobnjaci, pande i lavovi. Svi su oni su posjetili učenike 1. b razreda Područne škole Gradići. S likovima iz omiljenih priča, bajki i slikovnica, druženje je u povodu Svjetskog dana knjige trajalo cijeli dan. Učenici su na travnjaku čitali, listali i prepričavali najljepše priče, okruženi mirisnom, svježe pokošenom travom i veselim maslačcima.

“Naše druženje s knjigama nastavili smo na satu matematike gdje smo s lakoćom zbrajali i oduzimali stranice pročitanih knjiga ili računali tko je pročitao više pjesama ili slikovnica. Na satu likovne kulture naše su vrijedne ručice izrađivale simpatična čudovišta koja će nam odsad uljepšavati stranice lektire. Na kraju dana, neke smo knjige odlučili ostaviti u našoj učionici, kako bismo, kad poželimo, čitajući ušli u svijet mašte, slova i riječi”, ispričala je učiteljica Sandra Barišić.

Nastavi čitati
ReporterIzdvojeno