Poveži se s nama

Najave

Vozači tijekom vikenda pod pojačanim nadzorom policije

Od 23. do 25. lipnja od 22 do 6 sati policija provodi dvije akcije

Objavljeno

Policija je za vikend, od 23. do 25. lipnja najavila nove akcije na području Policijske uprave zagrebačke. ‘Alkohol i droge’ te ‘Brzina’ imaju za cilj povećanje razine sigurnosti u prometu, a policija će stoga alkotestirati sve zaustavljene vozače te kažnjavati prekršaje nekorištenja pojasa i prebrze vožnje.

HOTNEWS

U nedjelju svi u Lukavec na kotlovinu

Drugo svjetsko prvenstvo za majstore u spremanju delicija iz kotla

Objavljeno

on

Foto: Rotary klub Velika Gorica

 

Rotary klub Velika Gorica organizira u nedjelju, 22. travnja, u starom dvorcu Lukavec drugo svjetsko prvenstvo u pripremanju kotlovine. Za natjecanje se prijavilo dvadesetak ekipa, a prihod od kotizacija i prodaje delicija iz kotlova namijenjen je akciji velikogoričkih rotarijanaca ‘Pet za izvrsnost’ kojom se potiče izvrsnost mladih Velikogoričana, dodjeljuju stipendije i financiraju programi namijenjeni mladima.

Foto: Rotaty klub Velika Gorica

– Kotlovina je tradicionalno jelo kontinentalne Hrvatske pa se mnogi hvale da se upravo u njihovim kotlovima spravlja ona najbolja i da baš oni znaju pravi recept koji sve obara s nogu. Upravo zato je lani Rotary klub Velika Gorica organizirao prvo svjetsko prvenstvo na kojem je, u žestokoj konkurenciji, pobijedila ekipa Globaldizajna. Ove godine očekujemo još napetije natjecanje od lanjskog – kaže Stipan Teskera, predsjednik velikogoričkog rotary kluba pozivajući sve zainteresirane da se u nedjelju od 13 sati oslade delicijama iz kotla i time pomognu humanitarnoj akciji za mlade Velikogoričane.

Foto: Rotaty klub Velika Gorica

Za ocjenjivanje kotlovine odabran je i stručni žiri kojeg će sačinjavati ljubitelji i vrhunski poznavatelji dobre hrane predvođeni jednim od najboljih hrvatskih kuhara šefom Tomislavom Špičekom. Okupljene će zabavljati tamburaški bend Šaka tamburaša a kroz program će ih voditi Mirko Fodor.

 

Foto: Rotaty klub Velika Gorica

Nastavi čitati

Najave

Gorički odbojkaši domaćini 5.turnira kadeta regije Centar

Ovakvi turniri, utakmice, ali i druženja s vršnjacima iz ostalih klubova i gradova, važni su za njihovo odrastanje u zdrave mlade ljude…

Objavljeno

on

Nakon Varaždina, Siska, Zagreba i Nedelišća, najbolji odbojkaški kadeti u ovom dijelu Lijepe naše, okupit će se sutra i u Velikoj Gorici na 5.turniru kadeta regije Centar. Domaćin natjecanju biti će Odbojkaški klub Gorica koji smatraju kako su ovakvi turniri, utakmice, ali i druženja s vršnjacima iz ostalih klubova i gradova, važni za njihovo odrastanje u zdrave mlade ljude.

Turnir ima i natjecateljski karakter. Prve četiri momčadi odlaze na državno prvenstvo koje će se u svibnju održati u Rovinju, a goričke odbojkaše od plasmana na državno dijeli samo jedna pobjeda. “Što se tiče mlađih dobnih kategorija, bio bi to najveći uspjeh u povijesti kluba, a dodatnu draž svemu tome daje činjenica kako sve to možemo ostvariti na domaćem terenu u Velikoj Gorici, ističu iz OK Gorica.

Turnir kadeta regije Centar igra se sutra u Gradskoj dvorani s početkom u 10 sati.

Nastavi čitati

Najave

U utorak otvorenje izložbe „Nijemci u Zagrebu i okolici kroz stoljeća”

Između dva svjetska rata u Hrvatskoj je živjelo 170 tisuća Nijemaca, a danas se tako izjašnjava svega tri tisuće hrvatskih građana

Objavljeno

on

U utorak će biti otvorena dokumentarna izložba „Nijemci u Zagrebu i okolici kroz stoljeća” autora Gorana Beusa Richembergha, predstavnika njemačke nacionalne manjine u Zagrebačkoj županiji. Iako relativno malobrojna, njemačka nacionalna manjina ima dugu i bogatu povijest. U periodu između dva svjetska rata brojala je oko 170 tisuća pripadnika, da bi se danas svela na oko 3 tisuće. Na izložbi možete saznati koliko su germanski, odnosno njemački i austrijski utjecaji bili važni za formiranje hrvatske kulture, društva, institucija, ali i hrvatske moderne političke nacije.

Svečano otvorenje izložbe održat će se u 19 sati u Domu Zajednice Nijemaca u Hrvatskoj na adresi Palmotićeva 20/1 u Zagrebu. Izložbu će otvoriti Thomas Eberhardt Schultze, veleposlanik SR Njemačke u Hrvatskoj.

Nastavi čitati


ReporterIzdvojeno